Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mălina Andronescu

1 Iunie 2012
Vizualizari: 1254
Comentează add

Angela Merkel şi Vladimir Putin au avertizat în legătură cu pericolul iminent al unui război civil în Siria şi s-au pronunţat pentru o soluţionare politică a acestui conflict.

Vladimir Putin, primit cu onoruri militare în Germania

malina-andronescu

Preşedintele rus, Vladimir Putin alături de cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Foto: AP

În prima sa deplasare într-o ţară occidentală, după preluarea celui de-al treiela mandat la preşedinţia Rusiei, Vladimir Putin a fost primit cu onoruri militare în Germania.

Punctul central al convorbirilor cu cancelarul german, Angela Merkel, a fost criza siriană, dar cele două oficialităţi au discutat şi despre livările de energie dinspre Rusia spre Europa.  

Escaladarea violenţei în Siria şi eforturile internaţionale de mediere al acestui conflict au constituit una dintre temele centrale ale convorbirilor de astăzi dintre cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Atât Merkel, cât şi Vladimir Putin au avertizat în legătură cu pericolul iminent al unui război civil în Siria şi s-au pronunţat pentru o soluţionare politică a acestui conflict.

Vladimir Putin a respins, în acest context, criticile venite din partea unor ţări europene şi a Statelor Unite privind poziţia Rusiei în conflictul din Siria.

"Noi nu sprijinim un mod unilateral regimul Assad, Rusia nu sprijină niciuna dintre părţi, ceea ce dorim este ca violenţele să înceteze şi, în acest, scop trebuie să acordăm tot sprijinul nostru pentru realizarea planului de pace elborat de Kofi Annan", a spus Vladimir Putin.

La rândul său, cancelarul Angela Merkel a scos în evidenţă, în mod diplomatic, evenimentele comune ale abordării situaţiei din Siria.  

"Nimeni nu este interesat de un război civil în Siria şi împreună promovăm o soluţie politică în cadrul Naţiunilor Unite. Stabilitatea regiunii este în interesul tuturor, chiar dacă mai există diferenţe în ceea ce priveşte calea care trebuie abordată", a declarat Angela Merkel.  

O altă temă a discuţiilor a fost relaţiile economice bilaterale şi, în acest context, livrările de energie din Rusia către Germania şi Uniunea Europeană.

Cancelarul german a respins ideea unei dependenţe crescută a Europei faţă de aceste livrări, adăugând că Rusia este considerată un furnizor de încredere şi menţionând importanţa crescută a gazoductului North Stream, care, dintr-un proiect bilateral germano-rus, a devenit la ora actuală un proiect european.

La rândul său, preşedintele Rusiei a subliniat că volumul livărilor de gaz către Europa nu numai că nu a crescut, ci chiar a scăzut faţă de anii de dinaintea crizei.


Etichete Vladimir PutinGermaniaonoruri militareAngela Merkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live