Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Martie 2019
Vizualizari: 400
Comentează add

Vladimir Putin, care a cheltuit miliarde de dolari în Crimeea după ce Moscova a anexat regiunea în 2014, a participat la operaţiunile de pornire a centralelor.

Vladimir Putin inaugurează două centrale electrice în Peninsula Crimeea

sergiu-stet

  Vladimir Putin. Foto: Reuters.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a inaugurat luni, 18 martie, două centrale electrice în Crimeea, cu ocazia aniversării a cinci ani de la anexarea regiunii de la Ucraina.

Reuters scrie că centralele electrice din oraşele Sevastopol şi Simferopol au fost date în folosinţă parţial anul trecut, dar luni centralele au început să lucreze la capacitate maximă.

Aceleaşi două centrale sunt implicate într-un scandal internaţional, după ce compania germană Siemens a anunţat că turbinele produse de ea au fost instalate în centralele din Crimeea fără ştiinţa companiei şi cu încălcarea sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei.

Moscova a respins toate acuzaţiile. Vladimir Putin, care a pompat miliarde de dolari în Crimeea după ce Moscova a anexat regiunea, în 2014, a participat la operaţiunile de pornire la capacitate maximă a celor două centrale.

"Astăzi s-a mai făcut un pas extrem de important, pentru a întări securitatea energetică în Peninsula Crimeea şi întreg sudul Federaţiei Ruse", a declarat preşedintele Putin.


Etichete Peninsula CrimeeaRusiaanexareUcrainaVladimir PutinSevastopolSimferopol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live