Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

27 Iulie 2016
Vizualizari: 899
Comentează add

Excluderea a numeroşi sportivi ruşi de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în urma cererii Comitetului Internaţional Olimpic, depăşeşte înţelegerea, afirmă preşedintele rus.

Vladimir Putin critică CIO după excluderile de la Rio 2016

alexandru-beleavski-moscova

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: kremlin.ru.

Excluderea a numeroşi sportivi ruşi de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în urma cererii Comitetului Internaţional Olimpic, depăşeşte înţelegerea - afirmă preşedintele Vladimir Putin.

Acesta i-a primit, la Kremlin, înaintea plecării în Brazilia, pe membrii selecţionatei olimpice ruse - decimată, după demostrarea cazurilor de dopaj.  

Este vorba, în primul rând, de 67 din cei 68 membri ai echipei de atletism, inlcusiv dubla campioană olimpică Elena Isinbaeva, care intenţionează să-şi apere cauza la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Vladimir Putin a declarat că autorităţile ruse vor trage la răspundere persoanele vinovate de cazurile de dopaj şi vor înfiinţa un sistem eficient de combatere a dopingului.

Totodată, liderul rus a denunţat ca ilegală, contrară bunul simţ şi politizata excludere de la Jocuri a atleţilor curaţi. 

Vladimir Putin: "Campania orientată, a cărei ţintă au fost atleţii noştri, a inclus şi aşa-numitele 'standarde duble' şi principiul răspunderii colective, sau, cum s-a spus, 'anularea prezumţiei de nevinovăţie', ceea ce este incompatibil cu sportul şi, în general, cu dreptatea şi normele elementare ale dreptului." 

De asemenea, el a chemat la elaborarea unor reguli internaţionale unice ale controlului anti-doping, ale căror rezultate trebuie să fie complet transparente şi accesibile liber tuturor sportivilor şi amatorilor de sport şi plasate sub controlul comunităţii sportive internaţionale.


Etichete Rio 2016Vladimir PutinCIORusiadopajsportivi ruşi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live