Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

20 Mai 2021
Vizualizari: 426
Comentează add

Rusia e depășită nu doar de SUA, China, India, Arabia Saudită, şi principalele țări europene: Germania, Franța, Marea Britanie, ci chiar și țări precum Japonia, susține liderul rus

Vladimir Putin consideră că Rusia are cheltuieli militare moderate

sergiu-stet-shanghai

  Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: rador.ro.

Rusia se află pe ultimele poziţii în Top 10 privind investițiile în apărare, înaintea sa aflându-se Statelor Unite ale Americii și chiar Japonia. În Rusia nu există o militarizare a economiei, a declarat joi, 20 mai, președintele rus, Vladimir Putin, într-o ședință a Comitetul organizatoric "Pobeda", transmite RIA Novosti.
 
"În acest sens aș dori să subliniez încă o dată că nu urmăm calea militarizării economiei noastre. Am alocat anul acesta pentru apărarea naţională 3 trilioane 116 miliarde de ruble. Dacă ar fi să calculăm la cursul actual, va fi undeva în jur de 42 miliarde de dolari. Subliniez: un total 42 miliarde dolari. Pe când SUA cheltuie deja peste 770 miliarde dolari", a declarat Vladimir Putin.
 
"Dacă ar fi să ne referim în termeni absoluți, atunci Rusia se află undeva în primii 10, dar pe ultimele poziţii din Top 10. În față sa se află nu doar SUA, China, India, Arabia Saudită, şi principalele țări europene: Germania, Franța, Marea Britanie, ci chiar și țări precum Japonia, și chiar dacă nu cu mult peste, dar totuși cheltuiesc pentru apărarea națională mai mult decât Rusia, în ciuda faptului că în conformitate cu constituția, nu ar avea o aşa armată. Şi totuşi cheltuie mai mult", a adăugat președintele rus. 
 

Etichete armatămilitarJaponiabugetRusiaVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live