Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 02 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

20 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1199
Comentează add

Liderul de la Kremlin a salutat operaţiunea militarilor ruşi implicaţi în conflictul din Siria, dar a avertizat că acest lucru nu este deocamdată suficient.

Vladimir Putin cere intrarea într-o nouă etapă a operaţiunilor din Siria

alexandru-beleavski-moscova

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: rador.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin a estimat astăzi că este nevoie ca operaţiunile militare ruseşti în Siria să intre într-o nouă etapă.

Liderul de la Kremlin a salutat operaţiunea militarilor ruşi implicaţi în conflictul din Siria, dar a avertizat că acest lucru nu este deocamdată suficient pentru curăţarea acestei ţări de terorişti.

Comentând în cadrul unei teleconferinţe cu conducerea Ministerului Apărării, acţiuni ale forţelor ruse în Siria, în ultimele zile, preşedintele Vladimir Putin a declarat că acesta se achită bine de sarcinile primite, dar acţiunile sunt insuficiente pentru a curăţa Siria de terorişti şi a apăra Rusia de posibile atacuri teroriste.

Liderul de la Kremlin a subliniat că forţele ruse au realizat un mare volum de muncă şi speră ca şi etapele următoare ale operaţiunii să fie realizate la fel de calitativ şi profesionist şi vor da rezultatele aşteptate.

Cuvintele lui Putin pot indica escaladarea campaniei ruse, inclusiv în contextul coordonării eforturilor cu alte state, în primul rând Franţa.

Ministrul apărării, Serghei Şoigu, l-a informat pe liderul rus că a început, citez, "organizare coordonării cu forţele armate franceze şi s-a trecut la următoarea fază a operaţiunii.

Astăzi, pentru prima dată din 7 octombrie, patru nave ale flotilei Caspice au lansat 18 rachete de croazieră asupra ţintelor teroriste din provinciile Raka, Idlib, şi Alep, din Siria.

De asemenea - a declarat ministrul apărării - în condiţiile dublării la 69 a numărului de avioane, aviaţa strategică, bazată în Rusia, şi aviaţa tactică, bazată în Siria, alături de un număr de 10 nave maritime, au lansat peste 100 de rachete de croazieră şi peste 1.400 de tone de bombe. 


Etichete SiriaRusiacampanie aerianăbombardamenteStatul IslamicISISpreşedintele rus Vladimir Putinterorişti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live