Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Ianuarie 2019
Vizualizari: 800
Comentează add

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, speră că stabilitatea financiară şi macroeconomică se va menţine şi în anul 2019.

Vladimir Putin caută soluţii la sărăcia din Rusia, spune D. Peskov

sergiu-stet

  Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov. Foto: rador.ro.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a enunţat care este principala prioritate a preşedintelui Rusiei, într-un interviu acordat publicaţiei ruseşti "Argumentî i Faktî".

Principala prioritate a preşedintelui rus, susţine Peskov citat de TASS, este în momentul de faţă soluţionarea problemei sărăciei în țară.

"Da, avem un ritm de creştere economică insuficientă, în continuare un număr mare de cetăţeni trăiesc la limita sărăciei, ceea ce este absolut inadmisibil. Pentru preşedinte rus soluţionarea acestiei probleme reprezină principala sa prioritate", a afirmat Peskov.

În acest context, el a mai subliniat că în Rusia este asigurată stabilitatea financiară şi cea macroeconomică. Dmitri Peskov speră că stabilitatea financiară şi macroeconomică se va menţine şi în anul 2019. De asemenea, el speră că această stabilitate "va deveni acea platformă de unde cetăţenii ruşi vor porni şi vor face progrese".

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin a dezvăluit banca unde preşedintele rus deţine un cont şi un card de debit în care îi sunt virate salariul şi pensia de militar. Este vorba despre Banca Rusiei - a declarat Peskov, în acelaşi interviu, fiind rugat să comenteze acest subiect.

Banca Rusiei a fost una dintre primele instituţii financiare din Rusia împotriva căreia Statele Unite au impus sancţiuni, a declarat Peskov. Acesta a adăugat că "atunci când au fost impuse sancţiunile împotriva băncii, preşedintele Putin a decis să opteze pentru această bancă ca să-i fie virate pensia şi salariul în conturile ei".

Potrivit afirmaţiilor lui Peskov, liderul de la Kremlin foloseşte bani în numerar doar o singură dată sau cel mult de două ori pe an.

"Asta se întâmplă doar de 1-2 ori pe an, atunci când se duce la schi şi mai intră într-o cafenea montană, unde are nevoie de bani în numerar pentru a plăti consumaţia, a conchis Peskov.

Venitul anual al preşedintelui Putin în anul 2017 a depăşit cifra de 18,7 milioane de ruble. Preşedintele rus deţine o vilă, un apartament, un garaj, două automobile marca GAZ M-21, o Niva şi o remorcă marca SKIF.

În anul 2016, venitul anual al lui Vladimir Putin a fost de 8,86 milioane de ruble. El deţinea proprietăţile enumerate mai sus, plus un teren de 1.500 de metri pătraţi.


Etichete Vladimir PutinDmitri PeskovArgumentî i FaktîRusiabăncibaniinterviu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live