Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Martie 2022
Vizualizari: 374
Comentează add

Invazia rusă, pe care autorităţile ruse o numesc "operațiune militară specială" pentru dezarmarea Ucrainei, s-a blocat în mare măsură.

"Vladimir Putin analizează utilizarea armelor chimice în Ucraina"

sergiu-stet

  Vladimir Putin, Moscova, 27 februarie 2022. Foto: Sergei GUNEYEV/ SPUTNIK/ AFP

Acuzațiile rusești conform cărora Kyivul deține arme biologice și chimice sunt false și ilustrează faptul că președintele rus Vladimir Putin ia în considerare el însuși să le folosească în războiul său împotriva Ucrainei, a declarat președintele american Joe Biden, fără a oferi dovezi în acest sens, transmite Reuters.
 
"Putin este cu spatele la zid și acum vorbește despre noi "steaguri false" pe care le promovează, afirmând inclusv că noi, America, avem arme biologice și chimice în Europa; pur și simplu nu este adevărat", a declarat Joe Biden la un eveniment de afaceri. "De asemenea, sugerează că Ucraina are arme biologice și chimice în Ucraina. Acesta este un indiciu clar că se gândește să le folosească pe ambele".
 
Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Comentariile sale au reluat declaraţii anterioare ale oficialilor de la Washington și din țările aliate, care au acuzat Rusia că a răspândit o afirmație nedovedită conform căreia Ucraina ar avea un program de arme biologice ca pe un posibil preludiu al unor potențiale atacuri proprii biologice sau chimice.
 
Ministerul rus al Apărării a acuzat administraţia de la Kyiv, fără a furniza dovezi, că plănuiește un atac chimic împotriva propriului popor pentru a învinui Rusia că folosește arme chimice în invazia din Ucraina, care a început pe 24 februarie. La începutul lunii acesteia, consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a vorbit cu Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, avertizându-l cu privire la consecințele pentru "orice posibilă decizie a Rusiei de a folosi arme chimice sau biologice în Ucraina".
 
Casa Albă nu a precizat care ar fi aceste consecințe. Invazia rusă, pe care autorităţile ruse o numesc "operațiune militară specială" pentru dezarmarea Ucrainei, s-a blocat în mare măsură, forţele ruse nereușind să cucerească niciun oraș important, dar provocând distrugeri masive în zonele rezidențiale. 

Etichete UcrainaVladimir Putinarmă chimică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live