Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

16 Ianuarie 2020
Vizualizari: 199
Comentează add

Mikhail Mishustin, un tehnocrat în vârstă de 53 de ani, a deținut din 2009 funcția de șef al Serviciului Federal pentru Impozite, fără a se manifesta ca politician.

Vladimir Putin a semnat decretul pentru numirea noului premier al Rusiei

alexandru-beleavski

 Vladimir Putin - preşedintele Rusiei.        Foto: kremlin.ru/events/president.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat decretul pentru numirea noului premier - Mikhail Mishustin - după ce aceasta a fost aprobat de legislativul de la Moscova.

Noul şef al executivului a promis schimbări reale, între care creşterea veniturilor cetăţenilor, recâştigarea încrederii mediilor de afaceri şi stimularea investiţiilor.

În cursul audierilor de joi, 16 ianuarie, în parlament, Mikhail Mishustin a declarat că va prezenta componența noului guvern în următoarele câteva zile. Aici însă cuvântul decisiv va aparține președintelui Putin.

Mikhail Mishustin, un tehnocrat în vârstă de 53 de ani, a deținut din 2009 funcția de șef al Serviciului Federal pentru Impozite, fără a se manifesta ca politician public.

Numirea sa și demisia guvernului condus de Dmitri Medvedev, ambele s-au produs ieri, sunt determinate de planurile liderului de la Kremlin de a reforma sistemul politic și a promova un ambițios program de creștere a nivelului de trai și al economiei, anunțat, de asemenea, ieri în cadrul mesajului anual către Adunarea Federală.

În timpul audierilor de astăzi, în parlament, Mikhail Mishustin a declarat că Rusia dispune de resursele necesare pentru realizarea acestor obiective, datorită stabilității macroeconomice și a proficitului bugetar. Între obiectivele noului guvern, Mishustin a menționat creșterea veniturilor populației, restabilirea încrederii între putere și business și ameliorarea climatului investițional.


Etichete Vladimir PutinMikhail MishustinDmitri Medvedev,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live