Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

1 Octombrie 2013
Vizualizari: 5248
Comentează add

Vlad Zamfirescu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, clasa Ion Cojar.

Vlad Zamfirescu Vlad Zamfirescu - Conține audio

mihaela-helmis

Vlad Zamfirescu face inca parte din generatia actorilor tineri si tine in fiecare zi in buzunarele memoriei profesionale si desigur si afective peste 10 roluri pentru stagiunea teatrala care incepe.

Mai mult decat atat, îşi gaseste calea de exprimare artistica si in calitate de regizor la teatrul Sica Alexandrescu din Brasov si isi desavarseste personalitatea si prin lucrul noua generatie de aspiranti ,la catedra.

Vlad Zamfirescu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, clasa Ion Cojar .

Din 1998, e angajat al Teatrului Lucia Sturza Bulandra din Bucureşti dar colaborează cu Teatrul Act şi Nottara din Bucureşti, cu Teatrul Naţional din Cluj Napoca şi cu Teatrul George Ciprian din Buzău.

Audio: Mari actori.

Din 2005, e preşedintele companiei culturale Catharsis.

În 2004, a primit premiul special al juriului Festivalului de Teatru Contemporan de la Braşov pentru rolul John din piesa "Bash.

O trilogie contemporană" a lui Neil LaBute şi, un an mai târziu, UNITER-ul i-a acordat premiul de debut pentru rolul Frederick din "Pelicanul" lui August Strindberg.

Pe lângă aceste titluri, Vlad a mai putut fi văzut pe scenă în piese precum "Şase personaje în căutarea unui autor", de Luigi Pirandello, "D-ale Carnavalului", "O scrisoare pierdută" şi "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, "Regele Lear" şi "Hamlet" de W. Shakespeare, "Forma lucrurilor" şi "Nişte fete" de acelaşi Neil LaBute sau "American Buffalo" de David Mamet.

Pe micul ecran, Vald Zamfirescu a apărut, printre altele, în filmul "Lumina", în regia lui Gheorghe Preda.

La cinema, pe lângă "Restul e tăcere", în regia lui Nae Caranfil, unde scurta sa apariţie în rolul Nutzu Ferfide a reuşit să fure filmul, Vlad a putut fi văzut în "Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea, "Italiencele", în regia lui Napoleon Helmis şi "Orient Expres", în regia lui Sergiu Nicolaescu.


Etichete Mari actoriVlad ZamfirescuteatruUNATCIon CojarUNITER

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live