Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

14 Ianuarie 2016
Vizualizari: 833
Comentează add

Noua majoritate de la Chişinău şi-a reiterat sprijinul pentru candidatura controversatului Vlad Plahotniuc la funcţia de premier.

Vlad Plahotniuc, propus a doua oară premier al R. Moldova

victor-pogor

Foto: Arhivă/radiochisinau.md.

La Chişinău, noua majoritate formată în parlament şi-a reiterat, aseară, sprijinul pentru candidatura controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc la funcţia de premier.

Nicolai Timofti respinsese ieri candidatura lui Plahotniuc, întrucât ar exista suspiciuni privind integritatea acestuia.

Experţi, citaţi de Radio Chişinău, consideră că acest conflict între noua coaliţie şi preşedintele Timofti ar putea duce la demiterea şefului statului sau chiar la alegeri anticipate. 

Noua majoritate parlamentă de la Chişinău consideră drept nefondat refuzul preşedintelui Nicolai Timofti de a-l desemna pe prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, la funcţia de premier.

Totodată, potrivit democraţilor, referirea la o decizie a Curţii Constituţionale în materie de integritate pe care o invocă preşedintele Timofti nu are nicio relevanţă în cazul candidatului propus de PD.

Ieri, PD l-a propus la funcţia de prim-ministru pe Vlad Plahotniuc.

Şeful statului însă a respins candidatura acestuia. Între timp, noua majoritate din parlamentul de la Chişinău a înaintat pentru a doua oară candidatura lui Plahotniuc.

Astăzi, până la ora 12:00, Nicolai Timofti urmează să o aprobe sau să o respingă sau să desemneze un alt candidat la funcţia de premier.

Dacă până la data de 29 ianuarie nu va fi investit un guvern, parlamentul ar urma să fie dizolvat şi să fie anunţate alegeri anticipate.

În acelaşi timp, pentru astăzi au fost anunţate noi proteste împotriva lui Vlad Plahotniuc, acuzat că ar controla din umbră principalele instituţii ale statului, în special justiţia.


Etichete republica moldovanicolai timoftiradio chisinauvladimir palhotniucprotestepd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live