Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END - continuare Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Mai 2016
Vizualizari: 807
Comentează add

Premierul Dacian Cioloş a decis revocarea din funcţie a ministrului culturii, Vlad Alexandrescu.

Vlad Alexandrescu, revocat

radiojurnal

Vlad Alexandrescu. Foto: presidency.ro.

Premierul Dacian Cioloş a decis revocarea din funcţie a ministrului culturii, Vlad Alexandrescu.

Într-un comunicat de presă, primul ministru anunţă că a nominalizat-o pentru această funcţie pe Corina Şuteu şi că a trimis această propunere preşedintelui Klaus Iohannis.

Editare ulterioară:

Şeful Executivului a revenit, astăzi, cu o postare pe Facebook în care-i mulţumeşte lui Vlad Alexandrescu pentru iniţiativele bune pe care le-a avut şi enumără câteva dintre cele mai importante obiective pentru viitorul ministru al culturii.

Reporter: Mihaela Dumitrescu - Lista de probleme care trebuie rezolvată începe cu elaborearea unui cadru legislativ care să permită unor instituţii, cum este Opera Naţională, să convină abordarea de repertoriu cu cea de program şi să se deschidă spre colaborări internaţionale, oferind şi valorilor din România un statut social şi financiar echilibrat în raport cu calitatea muncii lor.

Un alt obiectiv al noului titular de la Cultură va fi continuarea iniţiativelor de subscripţie publică pentru "Cuminţenia Pământului". Premierul Dacian Cioloş explică şi ce trebuie să se întâmple cu Roşia Montană, acuma devenită sit de patrimoniu UNESCO, astfel - scrie el - Guvernul trebuie să meargă mai departe cu această protecţie, dar şi să ofere localnicilor alternative viabile de dezvoltare. Imediat după alegerile locale, intenţionăm să venim cu câteva idei în acest sens - subliniază prim-ministrlul.

Dacian Cioloş pune în vedere noului ministru al culturii şi continuarea reformelor în domeniul patrimoniului şi al cinematografiei.


Etichete Premierul Dacian Cioloş a decis revocarea din funcţie a ministrului culturiiVlad Alexandrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live