Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

29 Septembrie 2015
Vizualizari: 1296
Comentează add

În SUA, Klaus Iohannis a susţinut trei discursuri în faţa liderilor mondiali reuniţi la Adunarea Generală a ONU şi a avut o întrevedere cu vicepreşedintele american Joe Biden.

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Statele Unite s-a încheiat

alina-stanuta

Familiile prezidenţiale ale Statelor Unite şi României la recepţia de la Casa Albă. Foto: presidency.ro.

Vizita preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite s-a încheiat astăzi.

Printre cele mai importante momente ale prezenţei şefului statului la Washington şi New York s-au numărat o întrevedere cu vicepreşedintele Joe Biden şi trei discursuri susţinute în cadrul Adunării Generale a ONU.

În timpul vizitei în Statele Unite ale Americii, şeful statului, Klaus Iohannis, a susţinut trei discursuri în faţa liderilor mondiali reuniţi la Adunarea Generală a ONU, cărora le-a vorbit despre lupta împotriva terorismului, egalitatea de gen sau combaterea sărăciei.

Un punct important al vizitei în Statele Unite ale Americii a fost reprezentat de întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu vicepreşedintele american, Joe Biden, la Casa Albă.

Principalul subiect de discuţie a fost parteneriatul strategic România-Statele Unite, care stă foarte bine la capitolele politic şi militar, dar mai trebuie îmbunătăţit la capitolul economic, după cum menţiona ieri la Washington preşedintele Klaus Iohannis.

Astăzi, în ultima zi a vizitei în Statele Unite, preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat din nou Adunării Generale a ONU şi atrăgea atenţia că Naţiunile Unite trebuie să fie mai puţin tolerante în privinţa conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, din Georgia şi din Nagorno Karabah.

"Lipsa de acţiune în astfel de situaţii dă naştere impresiei eronate că obţinerile ilegale de teritoriu în detrimentul statelor suverane şi independente sunt posibile şi tolerate. Este cazul situaţei din Ucraina, în privinţa căreia Naţiunile Unite şi Consiliul de Securitate în special nu au luat măsurile de acţiune care sunt preconizate în conformitate cu Carta ONU", a declarat Klaus Iohannis.

Comunitatea internaţională trebuie să facă mai mult pentru a combate terorismul cu instrumente juridice care includ dreptul penal internaţional, iar România şi Spania vorbesc în acest context de posibila înfiinţare a unei Curţi internaţionale pentru crimele terorismului.

La recepţia oferită de preşedintele american, Barack Obama, şefilor de stat prezenţi la summitul ONU, preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat pe liderul de la Casa Albă să viziteze România. 


Etichete SUACasa Albăvizita preşedintelui Klaus IohannisAdunarea Generală a ONUWashingtonJoe BidenBarack Obama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live