Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (Talk - show RRA) Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

26 Aprilie 2018
Vizualizari: 918
Comentează add

Primul-ministru al României, Viorica Dăncilă, a început miercuri o vizită oficială de două zile în Israel, la invitaţia omologului său, Benjamin Netanyahu.

Vizită oficială în Israel a prim-ministrului român, Viorica Dăncilă

dragos-ciocarlan-ierusalim

Premierul  Viorica Dăncilă.Foto: gov.ro.

Primul-ministru al României, Viorica Dăncilă, a început miercuri o vizită oficială de două zile în Israel, la invitaţia omologului său, Benjamin Netanyahu.

Ieri, la prânz, a avut loc întrevederea celor doi oficiali, după care premierul român a vizitat Memorialul Holocaustului Yad Vashem.

La Ierusalim, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu liderul opoziţiei din Parlamentul israelian, Isaac Herzog, şi cu preşedinta Comitetului director al Fundaţiei "Caritatea", Colette Avital.

Prim-ministrul român, dna Viorica Dăncilă, a fost primită cu ceremonie oficială la reşedinţa premierului israelian din Ierusalim.

Viorica Dăncilă, împreună cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, au evidenţiat interesul ambelor părţi pentru organizarea celor de-a treia şedinţe comune a Guvernelor României şi Israelului la Bucureşti.

S-au discutat chestiuni bilaterale în vederea întăririi cooperării şi a realizării unor proiecte comune în domeniile securitate, sănătate, tehnologie şi apărare cibernetică.

Premierul Netanyahu a salutat aprobarea de către Guvernul de la Bucureşti a unui proiect care lansează discuţia referitoare la mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim şi a primit cu satisfacţie declaraţia preşedintelui Camerei Deputaţilor în sprijinul acestui memorandum.

După întrevederea cu premierul Viorica Dăncilă, la care a luat parte şi ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, liderul opoziţiei din Knesset, Isaac Herzog, a declarat pentru Radio România Actualităţi:


Isaac Herzog: Am fost încântat să întâlnesc pe noul premier român. Am fost impresionat de dorinţa puternică şi determinarea acesteia. L-am întâlnit anterior şi pe ministrul dvs de externe şi am avut o discuţie aprofundată. Noi susţinem mutarea Ambasadei României la Ierusalim. Se va face dreptate Ierusalimului, Israelului şi poporului evreu. De 70 de ani, toată lumea vine la Ierusalim. Toată lumea sărbătoreşte la Ierusalim. A venit timpul să fie recunoscută realitatea şi în mod formal şi să mutăm ambasadele la Ierusalim. Aşa cum a spus însuşi preşedintele american, Donald Trump, frontierele suveranităţii Israelului asupra Ierusalimului vor fi determinate prin negocieri cu palestinienii. Cred că e o formulă dreaptă care să mulţumească pe toată lumea.


Reporter: Cu premierul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere ieri după-amiază şi Colette Avital.

Preşedinte al organizaţiilor supravieţuitorilor Holocaustului şi preşedintă a Comitetului director al Fundaţiei "Caritatea". Dna Colette Avital a declarat pentru postul nostru de radio.


Colette Avital: Am avut onoarea să o întâlnesc pe dna prim-ministru. I-am ridicat problemele de care noi ne ocupăm, adică de proprietăţile private şi de pensiile care se cuvin cetăţenilor israelieni. Doamna a spus că se va ocupa şi va vorbi cu ministrul muncii din România şi sper că lucrurile, încetul cu încetul, vor avansa totuşi.


Reporter: Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, se află în Israel la invitaţia personală a premierului Benjamin Netanyahu.

Este o vizită în contextul aniversării a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-israeliene şi 70 de ani de la declararea independenţei statului Israel.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, va avea azi întrevederi cu preşedintele statului Israel, Reuven Rivlin, şi premierul Benjamin Netanyahu.


Etichete israelviorica dancilabenjamin netanyahuliviu dragneacolette avitalisaac herzog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live