Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Septembrie 2021
Vizualizari: 526
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis face astăzi o vizită oficială în Elveția în contextul aniversării în acest an a 110 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări.

Vizită oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Elveţia

radiojurnal

   Foto. presidency.ro.

Președintele Klaus Iohannis face astăzi o vizită oficială în Elveția în contextul aniversării în acest an a 110 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări.

Şeful statului are programate discuții tête-à-tête cu omologul său și convorbiri cu participarea delegațiilor oficiale.

În cadrul vizitei de astăzi de la Berna, președintele Klaus Iohannis va avea consultări cu președintele Guy Parmelin, iar printre subiectele de pe agenda convorbirilor se află consolidarea relației bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investițiilor.

Potrivit datelor economice, Elveția ocupă locul 10 în clasamentul investitorilor din România, precum și a cooperării sectoriale, iar România dispune de o serie de avantaje pentru atragerea investitorilor.

Astfel, România este una dintre cele mai mari piețe din Europa Centrală și de Est. Este o poartă de acces la Uniunea Europeană și are forță de muncă înalt calificată la prețuri competitive. Printre investitorii elvețieni din România se numără producători de ciment sau de materiale de construcții, investitori în industria alimentară, industria tutunului sau tehnologia informațiilor.

Din perspectiva agendei europene, vor fi abordate cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relațiilor dintre Uniunea Europeană și Confederația Elvețiană, precum și contribuția elvețiană la Fondul de coeziune al Uniunii.

Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională cu accent pe evoluțiile politice și de securitate din vecinătatea estică a Uniunii Europene, din regiunea Balcanilor de Vest, precum și cooperarea româno-elvețiană în cadrul organizațiilor internaționale.


Etichete klaus iohanniselvetia(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live