Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

14 Septembrie 2021
Vizualizari: 130
Comentează add

Vizita s-a desfășurat pe fondul blocajului în negocierile intersiriene, care, după cum a declarat președintele Bashar al-Assad, durează de aproape trei ani.

Vizita neanunțată la Moscova a preşedintelui sirian, Bashar al-Assad

alexandru-beleavski-moscova

    Bashar al Assad. Foto: Arhivă.

Kremlinul a anunțat că, din cauza înregistrării unor cazuri de COVID în anturajul său, președintele rus Vladimir Putin este obligat să intre în autoizolare pentru o anumită perioadă și va participa în regim de videoconferință la reuniunile programate în această săptămână.

El a criticat prezența forțelor străine în Siria, cu prilejul primirii aliatului său Bashar al-Assad, în Rusia. 

Azi dimineață, serviciul de presă al liderului rus a anunțat că Vladimir Putin s-a întâlnit la Kremlin cu liderul sirian Bashar al-Assad care s-a aflat la Moscova într-o vizită neanunțată.
 
Putin l-a felicitat pe Bashar al-Assad cu ocazia recentei zile de naștere și victoria în alegerilor prezidențiale din mai, evidențiind eforturile acestuia în reconstrucția Siriei și angajarea dialogului cu opoziția.
 
Putin a subliniat că, datorită eforturilor comune ale Rusiei și Guvernului de la Damasc, acesta din urmă controlează 90% din teritoriul sirian.
 
În opinia liderulu rus, principala problemă care împiedică inclusiv procesul reconstrucției este prezența în Siria a trupelor străine fără aprobarea Consiliului de securitate sau a Damascului.
 
Poziția Rusiei este că singurele prezente legal în Siria sunt trupele rusești invitate de Bashar al-Assad.
 
Vizita s-a desfășurat pe fondul blocajului în negocierile intersiriene, care, după cum a declarat președintele Bashar al-Assad, durează de aproape trei ani.
 
Cauza, potrivit acestuia, este influențat distructivă a anumitor state, pe care eu nu le-a numit, ca și alți factori. Bashar al-Assad a denunțat sancțiunile impuse Siriei ca antiumane, ilegitime și îndreptate împotriva statului sirian.

Etichete Bashar al-AssadVladimir PutinRusiaSiria(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live