Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Succesele muzicii romanesti Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

8 Iunie 2017
Vizualizari: 384
Comentează add

Premierul Sorin Grindeanu are programată astăzi o întâlnire cu omologul său francez, Edouard Phillipe.

Vizită la Paris a premierului şi ministrului român de finanţe

andrei-serban

 Premierul Sorin Grindeanu. Foto: Arhivă.

Aflat la Paris, premierul Sorin Grindeanu are programată joi, 8 iunie, o întâlnire cu omologul său francez, Edouard Phillipe. Şeful guvernului de la Bucureşti a participat la ceremonia de aderare a României şi Argentinei la Agenţia pentru Energe Nucleară din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Tot în capitala Franţei s-a aflat şi ministrul finanţelor, Viorel Şefan, care a semnat Convenţia Internaţională în domeniul fiscal. Premierul Sorin Grindeanu consideră că aderarea României la Agenţia pentru Energie Nucleară reprezintă un pas important înainte pentru sectorul nuclear pentru că dovedeşte succesul unei politici corecte în acest domeniu desfăşurate de guvern şi a cercetării de calitate pe care o realizează savanţii români.

"De asemenea, aderarea este şi un succes al României în colaborarea ei cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Ştim acum că viitorul extinderii acestei organizaţii va fi un subiect ce va fi discutat în perioada următoare. Guvernul meu crede cu convingere că România este pe deplin pregătită să înceapă cu succes discuţiile cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Privim către viitor şi suntem optimişti că o decizie la cererea noastră va fi adoptată curând", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

La Paris s-a aflat miercuri, 7 iunie, şi ministrul finanţelor, Viorel Ştefan, care a participat tot la sediul Organizaţiei pentru Dezvoltare şi Cooperare Economică, la ceremonia semnării unei convenţii internaţionale care combate evaziunea fiscală. 72 de state şi entităţi administrative au semnat un document prin care trebuie să împiedice companiile multinaţionale să mai trimită profiturile în ţările cu fiscalitate redusă sau nulă. Se încearcă astfel păstrarea unei baze mari de impozitare şi impozitarea întregului profit realizat de companiile multinaţionale.


Etichete Edouard PhillipeViorel ŞtefanSorin Grindeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live