Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

8 Decembrie 2017
Vizualizari: 796
Comentează add

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan este primul şef de stat turc care vizitează ţara vecină, Grecia, în ultimii 65 de ani.

Vizită în Grecia a preşedintelui Turciei

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Arhivă.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan, primul şef de stat turc, care vizitează Grecia, în ultimii 65 de ani, şi premierul elen, Alexis Tsipras, şi-au exprimat voinţa de a atenua diferendele istorice dintre ţările lor şi de a coopera economic, dar şi pe probleme de migraţie - transmite Agenţia France Presse. 

Tsipras a vorbit la o conferinţă de presă comună despre deschiderea unui nou capitol în relaţiile greco-turce, care nu va fi bazat pe provocări, ci pe construirea de punţi între cele două ţări.

La rândul său, Erdogan n-a ratat ocazia de a critica Uniunea Europeană, care nu şi-ar respecta promisiunile de ajutor economic, în schimbul reţinerii migranţilor pe teritoriul Turciei.

Preşedintele turc s-a referit şi la încălcarea drepturilor minorităţii musulmane din nord-vestul Greciei, dar, în final, s-a declarat dispus să continue dialogul cu grecii pe cele mai spinoase probleme: chestiunea cipriotă şi delimitarea platoului continental în Marea Egee.


Etichete Recep Tayyip ErdoganAlexis TsiprasvizităNATOdiferendtratatgraniţăotomanrivalitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live