Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Februarie 2021
Vizualizari: 169
Comentează add

Organizaţia Mondială a Sănătății nu a tras nicio concluzie despre originea pandemiei de COVID-19, deși a făcut patru săptămâni cercetări în Wuhan, China.

Vizita experților OMS în China, fără concluzii

radiojurnal

  Foto: Arhivă/captură youtube.com 

Organizaţia Mondială a Sănătății nu a tras nicio concluzie despre originea pandemiei de COVID-19, deși a făcut patru săptămâni cercetări în Wuhan, China, acolo unde a apărut noul coronavirus. Între timp, multe țări continuă să prelungească restricțiile pentru a preveni răspândirea virusului. Cu detalii Cristina Grecu.
 
Reporter: Considerând extrem de improbabilă teoria unei scurgeri de laborator în Wuhan, experții Organizației Mondiale a Sănătății nu au reușit totuși să identifice un animal care să fie responsabil de răspândirea bolii.
 
Ei spun că transmiterea coronavirusului de la un prim animal și, apoi, de la un al doilea, înainte de contaminarea la oameni, este ipoteza cea mai probabilă.
 
Cu toate acestea această cale necesită cercetări mai specifice - a spus Ben Embarek, șeful delegației OMS la o conferință de presă care a fost așteptată cu mare interes.
 
El a mai avansat posibilitatea transmiterii coronavirusului prin comerțul cu produse congelate.
 
Între timp, întreaga planetă se luptă cu SARS-CoV-2 în diverse variante. Spania a anunţat că restricțiile privind zborurile din Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud vor fi prelungite până pe 2 martie, iar cancelarul german, Angela Merkel, a exprimat intenția de prelungire până cel puțin la 1 martie a măsurilor de izolare.
 
Şi Olanda a prelungit de mai multe ori restricțiile, acum până pe 2 martie, iar Portugalia până la jumătatea lunii viitoare.
 
(PH)
 
 
 
 
 
 
 
 

Etichete OMSWuhanChina(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live