Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Septembrie 2018
Vizualizari: 502
Comentează add

Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, este din nou în Valea Jiului unde va prezenta un proiect european menit să ajute această regiune.

Vizita comisarului european pentru politică regională în Valea Jiului

radiojurnal

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu

Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, este din nou în Valea Jiului unde va prezenta un proiect european menit să ajute această regiune carboniferă să facă faţă mai uşor tendinţei mondiale de reducere a consumului de cărbune.

Ea va participa împreună cu reprezentanţi ai Guvernului de la Bucureşti, la o conferinţă pe această temă. Detalii are acum în direct corespondentul RRA Ilie Pintea. Bună ziua Ilie! Te ascultăm:

Reporter: Bun găsit! Întâlnirea de astăzi este una aşteptată cu interes de comunitatea locală din Valea Jiului pentru că ia în discuţie perspctivele acestei regiuni în contextul în care tendinţa mondială de reducere a consumului de cărbune a dus la închiderea mai multor capacităţi de producţie de aici.

Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, care a sosit cu puţin timp în urmă la Petroşani, va vorbi despre grupul special de lucru constituit la Bruxelles care evaluează deja necesităţile de investiţii din Valea Jiului pentru a ajuta această zonă să facă faţă mai uşor reducerii progresive a capacităţilor de producţie. Ea a explicat în această dimineaţă la RRA că în acest fel responsabilii europeni şi autorităţile române vor să reducă impactul negativ pe care tranziţia către o energie mai curată îl are mai ales asupra locuitorilor Văii Jiului.

Corina Creţu: M-am zbătut foarte mult să introduc această regiune printre cinci regiuni pilot care au fost desemnate de către Comisia Europeană pentru a fi ajutate să traverseze această tranziţie. S-a realizat în cadrul Comisiei Europene o echipă operaţională pentru Valea Jiului care şi-a început deja activitatea, practic evaluând împreună cu Guvernul României necesităţile, potenţialul investiţional în Valea Jiului, identificarea proiectelor deja existente care să completeze ceea ce s-a investit deja, pentru că ultimii ani, cel puţin în perioada 2007-2013, au fost investite mai mult de 2,5 miliarde de lei în judeţul Hunedoara şi oraşele din Valea Jiului.

Reporter: Sindicaliştii din minerit cu care am stat de vorbă spun că aşteptările lor se îndreaptă mai ales spre prelungirea activităţii de producţie la minele Lupeni şi Lonea pregătite pentru închidere şi aştepată soluţii pe termen lung pentru susţinerea acestui sector de activitate care s-a restrâns progresiv în ultimele decenii.

Interviu cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu


Etichete Comisarul pentru politică regionalăCorina CreţuValea Jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live