Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

2 Martie 2015
Vizualizari: 767
Comentează add

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, se află în Statele Unite, unde urmează să susţină un discurs în Congres, la invitaţia majorităţii republicane a acestuia.

Vizită a premierului israelian în Statele Unite

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu. Foto: Arhivă. 

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, se află în Statele Unite, unde urmează să susţină un discurs în Congres, la invitaţia majorităţii republicane a acestuia.

Decizia lui Netanyahu de a accepta invitaţia Congresului a atras criticile Casei Albe, care afirmă că nu a fost informată de discurs înainte ca acesta să fie anunţat, ceea ce reprezintă o încălcare a protocolului.

Casa Albă a redus semnificativ nivelul de reprezentare la Conferinţa anuală a celui mai mare grup de lobby pro israelian din America, AIPAC. Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israelian, în care primul ministru Benjamin Netanyahu va rosti astăzi un discurs.

AIPAC a anunţat ieri că va încerca să convingă Congresul Statelor Unite să pună capăt potenţialului acord nuclear cu Iranul, demers care semnalează o îndepărtare clară faţă de Casa Albă.

Benjamin Netanyahu a fost invitat de republicanii din Congres să rostească un discurs în care se aşteaptă să atace dur potenţialul acord nuclear negociat de puterile mondiale cu Iranul.

Casa Albă, care nu a fost consultată de republicanii de la Capitoliu în legătură cu invitaţia transmisă domnului Netanyahu, a trimis semnale fără echivoc că relaţiile americano-israeliene sunt afectate de vizita primului ministru Netanyahu.

La Conferinţa AIPAC vor participa consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui, Susan Rice, şi ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite, Samantha Power, care vor apăra viguros politica administraţiei privind Iranul.


Etichete premierul israelianBenjamin NetanyahuStatele UniteCongresrepublicaniCasa AlbăAIPAC

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live