Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

16 Octombrie 2010
Vizualizari: 1447
Comentează add

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding a apreciat ca pozitiv răspunsul Franţei privind repatrierile controversate de romi, răspuns care a sosit înaintea expirării ultimatului stabilit de către Comisia Europeană.

Viviane Reding apreciază drept pozitiv răspunsul Franţei

razvan-stancu

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding. Foto: Reuters.

Răspunsul trimis de Franţa înaintea expirării ultimatului stabilit de Bruxelles privind repatrierile controversate de romi a fost apreciat drept pozitiv de către comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, informează AFP.

Parisul s-a angajat în mod oficial faţă de Comisia Europeană să-şi modifice legislaţia printr-un răspuns înaintat comisiei până la expirarea unui ultimatum fixat de Bruxelles în luna septembrie.

"Cred că este o mişcare pozitivă, Franţa răspunde la ultimatumul nostru", a afirmat Viviane Reding, care a confirmat pentru AFP că a primit documentul francez foarte târziu, în cursul nopţii.

Conţinutul răspunsului "trebuie analizat serios"

"Dar acum, care este conţinutul acestui răspuns? Trebuie să-l analizăm serios pentru că este vorba despre texte legislative şi nu trebuie tratate cu uşurinţă", a adăugat comisarul european.

"Trebuie văzut dacă Franţa a răspuns cu adevărat ultimatumului comisiei, adică referitor la schimbarea legii franceze pentru a o pune în concordanţă cu dreptul european", a mai spus Viviane Reding.

Aceasta şi-a exprimat speranţa să poată vedea la începutul săptămânii viitoare această analiză.

În această vară Franţa a organizat acţiuni de desfiinţare a taberelor ilegale şi de expulzări a etnicilor romi către ţările lor de origine, majoritatea din România, fapt ce a dat naştere unui val de critici împotriva conducerii de la Paris în întreaga lume.

Comisia Europeană, intenţie de declanşare a procedurii de infringement

În luna septembrie Comisia Europeană şi-a anunţat intenţia de a declanşa o procedură de infringement împotriva Franţei, pentru încălcarea dreptului european în cazul repatrierii romilor români şi bulgari.

Viviane Reding anunţase că are în intenţie declanşarea unei proceduri de infringement împotriva guvernului de la Paris, pentru transpunerea insuficientă a directivei europene privind libera circulaţie a persoanelor şi pentru "aplicarea discriminatorie" a reglementării, informa AFP.


Etichete Etnia romăViviane RedingFran'aromiCEultimatumtabereilegale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live