Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

29 Decembrie 2010
Vizualizari: 1904
Comentează add

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, abia miercuri au putut decola avioane amânate de vineri şi sâmbătă. Pe două aeroporturi din Moscova pasagerii aşteaptă de câteva zile.

Viscolul paralizează aeroporturi din Moscova

alexandru-beleavski

Pasagerii dorm pe jos într-un aeroport din Moscova. Foto: Reuters.

În pofida promisiunilor făcute de conducerile celor două aeroporturi principale din Moscova, "colapsul aviatic" - cum îl numeşte presa rusă - continuă pentru a cincea zi şi s-ar putea prelungi.

Situaţia este agravată de ninsoarea şi viscolul care au afectat miercuri regiunea Moscovei, vremea nefavorabilă din Europa şi SUA şi afluxul de pasageri specific sfârşitului de an.

Conform Asociaţiei touroperatorilor din Rusia, numai în primele zile colapsul a afectat peste 20.000 de pasageri. Abia miercuri, aeroportul Domodedovo a reuşit să expedieze cursele amânate de vineri şi sâmbătă, dar întârzierile afectează încă 1.200 de persoane.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează la Şeremetievo, unde compania Aeroflot, cea mai mare din Rusia, a anulat şi a amânat circa 100 de curse.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor din cele două aeroporturi, companiile străine operează relativ normal.

Pasagerii, dintre care mulţi se află în aeroporturi de câteva zile, se plâng de haos, absenţa informaţiilor, lipsa hranei calde şi a locurilor la hotel, de preţurile scandaloase la alimente şi taxiuri, atmosfera tensionată provocând deja incidente între pasageri şi angajaţii aeroporturilor.

Un grup de avocaţi pregăteşte o plângere colectivă pentru a cere despăgubiri în valoare de milioane de dolari, invocând încălcarea drepturilor călătorilor.


Etichete MoscovaRusiaaeroporturiîntârzieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live