Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1207
Comentează add

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat că furtuna de zăpadă ar putea fi cea mai puternică dintre cele cu care s-a confruntat oraşul.

Viscol "de dimensiuni istorice" pe coasta de Nord-Est a SUA

radiojurnal

Nămeţi pe străzile din Buffalo, New York. Foto: captură youtube,com.  

Coasta de nord-est a SUA se pregăteşte să facă faţă unui viscol extrem de puternic. 

Prognozele meteorologilor anunţă că stratul de zăpadă ar putea să ajungă în unele zone până la un metru.
 
Peste 3.000 de curse aeriene au fost deja anulate, însă autorităţile se aşteaptă ca transporturile aeriene şi terestre să fie puternic afectate de vicol. 
 
Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat că furtuna de zăpadă ar putea fi cea mai puternică dintre cele cu care s-a confruntat oraşul.  
 
”Mesajul meu pentu toţi locuitorii New York-ului este: pregătiţi-vă pentru tot ceea ce ar putea fi mai rău. Luaţi-vă toate măsurile de siguranţă, fiţi gata să faceţi faţă unui viscol cum nu a mai cunoscut nici unul dintre noi”, spune  Bill de Blasio.
 
Avertizare MAE
 
Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii că Serviciul Naţional de Meteorologie al acestei ţări a emis o alertă de furtună de zăpadă pentru nord-estul SUA valabilă până pe 28 ianuarie, precizează un comunicat de presă.
 
”Conform avertizărilor autorităţilor, în această perioadă vor avea loc căderi semnificative de zăpadă şi intensificări ale vântului, ceea ce va conduce la vizibilitate redusă şi îngreunarea traficului, riscul întreruperii alimentării cu energie electrică şi căderi de copaci. Pentru zonele cele mai afectate sunt recomandate evitarea călătoriilor şi dotarea autoturismelor cu lanterne, alimente şi apă, pentru cazuri de urgenţă”, se arată în comunicat.
 
MAE recomandă conducătorilor auto să-şi echipeze autoturismele corespunzător pentru sezonul rece, să manifeste prudenţă în trafic şi să consulte cu regularitate atât site-ul www.mae.ro, cât şi site-urile de specialitate pentru informaţii actualizate.
 
Partea de nord-est a SUA se va confrunta cu o puternică furtună de zăpadă, care ar putea atinge dimensiuni ”istorice”, a anunţat duminică ziarul ”USA Today”, prezentând prognoza vremii pentru următoarele două zile.
 
Căderi masive de zăpadă însoţite de vânturi care se pot transforma în viscol se vor înregistra pe coasta Atlantică, de la Boston la New York. 
 
Stratul de zăpadă ar putea atinge 10-20 de centimetri în Maryland şi Pennsylvania şi între 15 şi 30 de centimetri din New Jersey până în estul statului Massachusetts, a informat serviciul naţional de meteorologie.
 

Etichete viscolCoasta de nord-estSUAPrimarul oraşului New YorkBill de BlasioMinisterul Afacerilor Externe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live