Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

15 Iunie 2020
Vizualizari: 739
Comentează add

Ministrul economiei a participat în plenul Camerei Deputaților la "Ora Guvernului", la invitația grupului parlamentar al USR.

Virgil Popescu despre măsurile de relansare economică post-COVID-19

catalin-purcaru

Ministrul Economiei, Virgil Popescu. Foto: Gov.ro.

Ministrul economiei, Virgil Popescu, a dat explicații astăzi în fața deputaților cu privire la măsurile de relansare economică post-COVID-19 pe care le are în vedere actualul cabinet.

El a participat în plenul Camerei Deputaților la "Ora Guvernului", la invitația grupului parlamentar al USR.


USR a solicitat lămuriri privind proiectele guvernului pentru companiile de energie și din industria auto, liberalizarea prețului la gaze naturale și protecția consumatorului vulnerabil, situația Complexului Energetic Oltenia și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.


Deputatul USR Cristina Prună a atras atenția că lucrurile nu arată foarte bine pentru România în ceea ce privește proiectele strategice și a dat exemplu exploatarea gazelor din Marea Neagră:


Cristina Prună: Un mare partener strategic, o companie americană e pe cale să se retragă din România, după ce a investiții 1,5 miliarde de euro. Cum credeți că o astfel de investiție, care necesită capital extrem de mare și comportă riscuri extrem de mari, cum credeți că putem să aducem aceşti parteneri strategici alături de noi?


Reporter: Ministrul economiei, Virgil Popescu, a precizat că tot ceea ce a ținut de executiv pentru deblocarea proiectului s-a realizat.


Virgil Popescu: Desigur, ne dorim deblocarea investițiilor din Marea Neagră, și sunt importante și prioritare pentru România. Este o investiție strategică de securitate națională care trebuie făcută. Două lucruri trebuia făcute: 1 - abrogarea Ordonanței 114; a ținut de guvern - am făcut-o; al doilea lucru - modificarea Legii offshore; ţine de parlament.

Reporter: Social-democrații au atras atenția însă că toate companiile care au beneficiat de măsurile prevăzute în Ordonanța 114 au înregistrat profit, chiar dacă actul normativ a fost criticat de PNL și USR şi apoi a fost respins în parlament.

(RS)


Etichete virgil popescuministrul economiei(RS)coronavirusmasuri economicepsdusrora guvernului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live