Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

23 Ianuarie 2019
Vizualizari: 508
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă l-a sigurat pe secretarul general al Alianţei Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, că România va fi în continuare un aliat de încredere.

Viorica Dăncilă: România, un aliat de încredere în cadrul NATO

amalia-bojescu

Premierul Viorica Dăncilă. Foto: Agerpres.

Premierul Viorica Dăncilă  l-a sigurat pe secretarul general al Alianţei Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, că România va fi în continuare un aliat de încredere, care îşi va îndeplini toate responsabilităţile ce îi revin. Într-o conferinţă de presă comună, susţinută la Bruxelles, oficialul NATO a salutat contribuţia României şi rolul pe care îl are ţara noastră în zona Mării Negre.

Corespondenta noastră Amalia Bojescu transmite:

Reporter: Discuţiile dintre doi oficiali au vizat securitatea din regiune, cu accent pe evoluţiile din zona Mării Negre, dar şi apărarea pe flancul estic.

Premierul Viorica Dăncilă spunea că România este gata să facă faţă provocărilor şi a susţinut cooperarea între Uniunea Europeană şi NATO pentru a răspunde la orice fel cum ar fi cele hibride sau dezinformarea. Şeful guvernului român a mai precizat că priorităţile României pe durata preşedinţiei pun accent pe cele care vizează coeziunea şi cooperarea ca stat membru în faa provocărilor legate de securitate.

Viorica Dăncilă: Ne-am îndeplinit şi vom continua să ne îndeplinim toate responsabilităţile în cadrul NATO. Am transmis susţinerea Guvernului României faţă de progresele importante obţinute în procesul de adaptare a NATO la noile realităţi şi am accentuat asupra necesităţii ca acest proces să continue. Am subliniat că securitatea la Marea Neagră este parte integrantă din securitatea spaţiului euroatlantic şi că Alianţa are nevoie de o abordare strategică în această regiune.

Reporter: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a vorbit despre rolul crucial pe care îl are România în zona Mării Negre şi a mulţumit pentru contribuţia ţării noastre în privinţa securităţii. Totoată, el a salutat decizia ţării noastre de a aloca 2% din PIB pentru Apărare şi modernizarea forţelor armate.

 


Etichete Viorica DăncilăJens StoltenbergNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live