Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Mai 2018
Vizualizari: 808
Comentează add

Premierul Dăncilă şi-a exprimat aprecierea pentru susţinerea de către Biserica Ortodoxă a comunităţilor româneşti din diaspora.

Viorica Dăncilă în vizită la Sfântul Scaun

radiojurnal

Foto: gov.ro.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, în vizită la Sfântul Scaun, a avut o convorbire telefonică cu Preasfinţitul Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, aflat în vizită la Paris, pentru a participa la Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Şeful Guvernului de la Bucureşti a evidenţiat aspecte legate de vizita la Sfântul Scaun şi primirea de către Sanctitatea Sa Papa Francisc şi a subliniat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale atât la nivel politic, cât şi în domeniul cultural şi educaţional, se arată într-un comunicat al executivului.

Premierul Dăncilă şi-a exprimat aprecierea pentru susţinerea de către Biserica Ortodoxă a comunităţilor româneşti din diaspora, în special din Republica Italiană şi a vorbit despre importanţa lăcaşurilor de cult în viaţa românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării.

De asemenea, prim-ministrul a subliniat atenţia acordată de statul român respectării drepturilor comunităţii româneşti, rolul cultelor religioase în păstrarea identităţii spirituale şi lingvistice.


Etichete viorica dancilapremiersfantul scaunPreasfinţitul SiluanEpiscop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italieiborpapa francisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live