Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 19 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

5 Iulie 2019
Vizualizari: 679
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că aşa-numita "lege a recunoştinţei" este iniţiativa unui grup restrâns de persoane.

Viorica Dăncilă despre "Legea recunoştinţei"

radu-dobritoiu

Guvernul şi Partidul Social Democrat nu susţin proiectul legii care impune copiilor obligaţia de a-şi întreţine părinţii inapţi de muncă. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, la Galaţi, că aceasta este iniţiativa unui grup restrâns de persoane, aşa cum sunt nenumărate alte proiecte depuse în parlament.

Viorica Dăncilă:

"Am văzut în spaţiul public că se discută foarte mult de acea iniţiativă legislativă din parlament legată de plata de către copii pentru înreţinerea părinţilor, aşa-numita "lege a recunoştinţei". Este opina unor deputaţi. În Parlamentul României sunt foarte multe iniţiative legislative. Nu este o lege care să fie agreată, să fie susţinută nici de Guvernul României şi nici de Partidul Social Democrat."

Realizator: Proiectul de lege iniţiat de 73 de parlamentari, majoritatea social-democraţi, prevede obligativitatea copiilor majori apţi de muncă să îşi întreţină şi să îşi îngrijească părinţii inapţi de muncă. Cuantumul întreţinerii datorate de către copii părinţilor ar putea merge până la 20% din veniturile lor, iar pentru neplată, aceştia ar putea fi pedepsiţi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
 


Etichete legea recunostinteiviorica dancila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live