Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Octombrie 2019
Vizualizari: 428
Comentează add

Viorica Dancilă a trimis Corpul de Control la Ministerul Transportur

radiojurnal

   Foto: Arhivă/ Tarom.

Premierul în exerciţiu Viorica Dancilă a trimis Corpul de Control la Ministerul Transporturilor şi la TAROM, în contextul informaţiilor apărute în presă potrivit cărora ministrul Răzvan Cuc ar fi cerut ca avioanele companiei să fie ţinute la sol în ziua moţiunii de cenzură, pentru ca parlamentari din ţară să nu ajungă la Bucureşti.

Informaţia a fost confirmată ulterior de fostul director al companiei aeronautice, Mădălina Mezei, care a susţinut că a fost demisă pentru că ar fi refuzat să răspundă la solicitarea ministrului.

În replică, Răzvan Cuc a precizat că acuzaţiile nu au nicio acoperire în realitate şi că de fapt fosta şefă de la Tarom ar fi dorit să-şi asigure menţinerea în funcţie cu toate că nu şi-a îndeplinit obligaţiile.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern, Corpul de control urmează să verifice respectarea prevederilor legale privind operarea averonavelor din flota companiei, respectarea regulilor de guvernanţa corporativă la TAROM şi verificarea modului în care Ministerul Transporturilor şi-a îndeplinit obligaţiile de acţionar. dacă se vor constata neregului, cei vinovaţi vor fi pedepsiţi, a dat asigurări premierul în exerciţiu.

 


Etichete Viorica DăncilăCorpul de ControlMinisterul TransporturilorTarommotiune de cenzura

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live