Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1297
Comentează add

Conducerea interimară este asigurată acum de echipa Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu.

Viorica Dăncilă nu mai este liderul PSD

florin-lepadatu

 Marcel Ciolacu. Foto:facebook.com/CiolacuMarcel

Viorica Dăncilă nu mai este liderul PSD.

Fostul premier spune că a trebuit să-şi dea demisia la capătul unei şedinţe tensionate a Comitetului Executiv Naţional, încheiată marţi seară târziu.

Conducerea interimară este asigurată acum de echipa Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu.

Un congres al formaţiunii ar urma să aibă loc spre sfârşitul iernii.

Cătălin Purcaru a urmărit tot ceea ce s-a întâmplat la sediul central al PSD şi are detalii în radiojurnal: "O şedinţă tensionată a social-democraţilor din care nu au lipsit schimburile de replici şi reproşurile privind rezultatul obţinut la alegerile prezidenţiale.

Toţi vicepreşedinţii şi-au prezentat demisiile, rezultatul fiind dizolvarea Biroului Permanent Naţional al partidului.

Rămasă fără susţinere, Viorica Dăncilă a decis să plece din fruntea PSD, conducerea interimară fiind preluată de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Din noua echipă interioară de conducere fac parte: Paul Stănescu, în funcţia de secretar general, opt vicepreşedinţi regionali şi alţi cinci lideri ai filialelor PSD, care au obţinut un scor bun la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că toţi social-democraţii şi-au asumat greşelile şi au fost de acord că este nevoie de o resetare a partidului: "Am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului şi nu a făcut un măcel sau, cum se aştepta ca până acuma, să pice capete.

E o premieră pentru Partidul Social Democrat, fostul lider se regăseşte în echipa partidului, ca preşedinte la doamne."

Fostul preşedinte, Viorica Dăncilă, a precizat că dorinţa de resetare a partidului şi de asumare a responsabilităţii pentru rezultatul alegerilor a fost motivul pentru care a demisionat: "Am înţeles opinia colegilor mei, nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat.

Este un gest pe care l-am făcut pentru partid."

Viorica Dăncilă urmează să preia conducerea organizaţiei de femei social-democrate, iar, cel mai probabil, anul viitor, în luna februarie, ar urma să fie organizat un congres pentru alegerea noii echipe de conducere a Partidului Social Democrat."


Etichete Marcel Ciolacu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live