Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

19 Martie 2015
Vizualizari: 822
Comentează add

Fostul senator Viorel Hrebenciuc a fost audiat azi ca martor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Mircea Geoană.

Viorel Hrebenciuc, audiat în dosarul "Mită la PSD"

diana-surdu

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciu. Foto: captură video.

Viorel Hrebenciuc a fost audiat astăzi la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul denumit generic "Mită la PSD".

Fostul deputat a afirmat, în faţa judecătorilor, că a intermediat la omul de afaceri Ioan Niculae, în numele lui Mircea Geoană, plata unor sondaje de opinie pentru campania acestuia la alegerile prezidenţiale din 2009.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a declarat că Mircea Geoană şi apropiaţii săi Ionuţ Costea şi Ion Bazac s-au ocupat de finanţarea campaniei.

În acest context, Mircea Geoană l-a trimis la Ioan Niculae care a fost de acord să plătească sondaje la INSOMAR.

Potrivit lui Viorel Hrebenciuc, valorea sondajelor era de aproape 100.000 de euro, iar Mircea Geoană se consulta cu Sorin Ovidiu Vântu.

Şi afaceristul Cristian Burci a fost audiat astăzi după ce a fost adus cu mandat.

El a declarat că a blocat conturile PSD deoarece partidul avea datorii la una din firmele sale şi că a discutat cu Bunea Stancu şi despre implicarea unor oameni de afaceri în finanţarea partidului, iar în schimb aceştia să primească contracte.

DNA i-a trimis în judecată în 2012 pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, Ioan Niculae şi alte două persoane pentru acuzaţii privind finanţarea partidelor politice.

Toţi inculpaţii au fost achitaţi de Judecătoria Sectorului 1 în 2013.

Mircea Geoană: Viorel Hrebenciuc încearcă să distragă atenţia

Senatorul Mircea Geoană, a precizat, în replică la acuzaţiile lui Viorel Hrebenciuc, că dacă acesta, în calitate de director de campanie, a făcut solicitări de finanţare către anumiţi oameni de afaceri, le-a făcut din proprie iniţiativă, fără să-l pună la curent cu demersurile sale.

În opinia lui Mircea Geoană, prin declaraţiile sale, Viorel Hrebenciuc încearcă să distragă atenţia de la problemele pe care le are cu justiţia.


Etichete Viorel HrebenciucCurtea de ApelBucurestijudecatoriPSDINSOMARCristian BurciOviciu VantuMircea GeoanasondajeIoan Niculae

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live