Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

8 Iulie 2016
Vizualizari: 897
Comentează add

UPDATE: Potrivit unor relatări de presă, suspectul implicat în schimbul de focuri cu poliţiştii a fost împuşcat şi a murit.

Violenţe stradale la Dallas: 11 poliţişti au fost împuşcaţi Violenţe stradale la Dallas: 11 poliţişti au fost împuşcaţi - Conține video

mihaela-mihai

Patru poliţişti au murit împuşcaţi la Dallas în urma unor proteste de stradă. Foto: twitter.com/dookyyy.

UPDATE: Preşedintele Obama a condamnat atacul "premeditat, brutal şi josnic" asupra poliţiştilor din Dallas şi i-a rugat pe americani să se roage pentru victime şi familiile acestora.

UPDATE: Potrivit unor relatări de presă, suspectul implicat în schimbul de focuri cu poliţiştii a fost împuşcat şi a murit.

UPDATE: Poliţia a anunţat că un al cincilea poliţist a murit în urma împuşcării, cel mai probabil de către lunetişti.

UPDATE: Poliţia oraşului Dallas a anunţat că cei 11 poliţişti au fost împuşcaţi de cel puţin doi lunetişti amplasaţi pe poziţii înalte şi a precizat că au fost reţinute trei persoane.

În cadrul unei conferinţe de presă, şeful poliţiei, David Brown, a anunţat că au loc negocieri cu un alt suspect într-o parcare unde au avut loc alte schimburi de focuri, transmite BBC.

_________________________________________

Forţele de ordine din oraşul american Dallas sunt în alertă şi caută în continuare suspecţi în urma incidentelor de acum câteva ore când 11 ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi.

Patru dintre ei şi-au pierdut viaţa, iar unul este în stare critică la spital.

Trei persoane bănuite de implicare în incidente au fost reţinute până acum, iar France Presse relatează că se poartă negocieri cu un al patrulea suspect, care spune că ar fi plasat bombe în mai multe zone ale oraşului.

Incidentele au loc pe fondul unor proteste la Dallas dar şi în alte oraşe americane împotriva împuşcării unor suspecţi afro-americani de către ofiţeri de poliţie albi.

Miercuri, Philando Castile a fost împuşcat mortal într-o intersecţie din St. Paul, Minnesota , iar marţi Alton Sterling a fost ucis de poliţişti în Baton Rouge, Louisiana.

Ambele incidente au fost înregistrate video şi au stârnit o controversă naţională. Preşedintele Obama a spus că împuşcarea letală a unor civili de către poliţie ar trebui să provoace îngrijorare tuturor americanilor şi că în sistemul de justiţie penal există prejudecăţi care trebuie eliminate, mai scriu corespondenţii BBC.

Video: Incidente violente la Dallas.


Etichete dallaspolitisti impuscatiproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live