Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Mai 2014
Vizualizari: 1738
Comentează add

La Odessa o persoană şi-a pierdut viaţa în confruntările dintre grupări pro-Kiev şi pro-ruse. Rusia cere o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Violenţe la Odessa, Ucraina

radiojurnal

Violenţe în Odessa. Foto: captură youtube.com

La Odessa, în Ucraina, o persoană şi-a pierdut viaţa în confruntările ce au opus grupuri de susţinători ai Administraţiei proeuropene de la Kiev şi cîteva sute de militanţi proruşi, purtând căşti de protecţie şi înarmaţi cu bâte.

Potrivit agenţiei France Presse, care citează ministerul ucrainean de interne, alte aproximativ 10 persoane au fost rănite în violenţe.

Rusia solicită o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

După cum transmit agenţiile de presă, cererea Moscovei este motivată de "grava escaladare a violenţei în estul Ucrainei", iar reuniunea, ce ar urma să se desfăşoare astăzi la New York, va fi publică.

În acest timp, violenţe au izbucnit şi în oraşul ucrainean Odessa, unde sute de militanţi proruşi purtând căşti de protecţie şi înarmaţi cu bâte, au atacat grupuri de susţinători ai Administraţiei proeuropene de la Kiev, cel puţin zece persoane fiind rănite.

La Lugansk, separatiştii proruşi au părăsit sediile procuraturii şi televiziunii, în vreme ce la Slaviansk continuă confruntările dintre cele două tabere.

Separatiştii susţin că au înregistrat 3 morţi, în vreme ce armata ucrainiană a pierdut doi militari, iar un altul ar fi fost capturat de insurgenţi.

Cheltuielile militare "trebuie sporite"

Statele Unite solicită membrilor europeni ai NATO să-şi sporească cheltuielile militare, pentru a face faţă ameninţărilor Rusiei.

Apelul a fost făcut de şeful Pentagonului, Chuck Hagel, care apreciază că, pe termen lung, Moscova va încerca să testeze Alianţa Nord-Atlantică.

Responsabilii americani îşi manifestă de mai mulţi ani nemulţumirea faţă de scăderea bugetelor apărării ale membrilor europeni ai NATO.

Numai câteva dintre cele 28 de state membre îşi respectă angajamentul de a aloca sectorului militar cel puţin două procente din PIB, scrie France Presse.


Etichete OdessaUcrainaKievConsiliului de Securitate al ONURusiaSUANATOChuck HagelLugansk,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live