Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Miercuri, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

7 Martie 2018
Vizualizari: 650
Comentează add

Valoarea instrumentului care a aparţinut lui Albert Einstein este estimată între 100.000 şi 150.000 de dolari

Vioara lui Albert Einstein- scoasă la licitaţie vineri, la New York

rador

Albert Einstein Foto: historia.ro 

Vioara care a aparţinut unuia din fondatorii fizicii teoretice moderne Albert Einstein (1879-1955) va fi vândută, vineri, la licitaţia Bonhams din New York. Potrivit informaţiilor publicaţiei Daily Express, aceasta este estimată între 100.000 şi 150.000 de dolari.

Fizicianul a început să cânte la vioară la vârsta de şase ani, însă, abia la 13 ani, când Einstein a descoperit sonatele pentru vioară ale lui Mozart, muzica a devenit parte a vieţii sale. Potrivit afirmaţiilor celei de-a doua soţii a lui Einstein, Elsa, citată de site-ul Bonhams, muzica l-a ajutat pe Albert Einstein atunci când gândea teoria sa. Se anunţă, de asemenea, că Albert Einstein călătorea foarte rar fără vioara sa, muzica pentru fizician fiind la fel de importantă ca fizica.

În anul 1933, când laureatul Premiului Nobel la fizică a fugit din SUA în Germania, membrul Orchestrei Simfonice din Pennsylvania, Oscar Steger, i-a creat acestuia o vioară. Ulterior, după câţiva ani, Einstein i-a dăruit acest instrument muzical lui William Hibbs - fiul portarului de la Universitatea Princeton, unde Albert Einstein îşi desfăşura activitatea ştiinţifică. "Cel mai probabil, Albert Einstein ştia că tânărul lua lecţii la vioară" - a declarat reprezentantul Bonhams, Tom Lamb. Potrivit afirmaţiilor sale, este prima oară când la vioara lui Einstein este scoasă la vânzare. 


Etichete Albert EinsteinvioaralicitaţieNew YorkBonhamsNobelfizicaOscar StegerWilliam HibbsPrincetonTom LambMozart

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live