Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iulie 2021
Vizualizari: 663
Comentează add

Vineri începe Festivalul Medieval de la Sighişoara.

Vineri începe Festivalul Medieval de la Sighişoara

radiojurnal

Sighișoara. Foto: Arhivă.

După o pauză de un an, la Sighișoara revine de astăzi cel mai longeviv Festival Medieval din România, la care participă trupe și artiști români și străini, meșteșugari și vizitatori inclusiv de peste hotare.

Evenimentul a fost pregătit înttr-un timp record de o lună și jumătate și are un buget mic de 300 de mii de lei, însă primăria din Sighișoara este hotărâtă să le ofere tuturor o experiență de neuitat.

Singura cetate medievală locuită din această parte a Europei va fi animată începând de astăzi de truverii, menestreii, străjeri, războinici, cavaleri, domnițe, meșteri veniți din toate colțurile țării și de peste hotare.

Stilul medieval este elementul obligatoriu, iar produsele artizanale de pe tarabele din cetate vor fi doar cele specifice perioadei evocate.

Manifestările vor avea loc la toate bastioanele și piețele cetății Sighișoara, dar și la scena principală unde azi va fi premiera piesei de teatru "Farsa Jupânului Pathelin" sub grija lui Toma Enache, cel care este și regizorul festivalului, iar duminică trupa Phoenix va susține un concert.

Intrarea în cetate este liberă dar numai cu mască de protecție, iar în apropierea scenei acces au doar cei vaccinați sau care prezintă test COVID negativ.

 

Etichete FestivalSighişoara(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live