Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

Joi, 25 Noiembrie 2021
Vizualizari: 173
Comentează add

Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei, începând cu data de 1 decembrie. Este prima bancnotă pe care este prezentă o femeie.

Vineri este prezentată publicului, de către BNR, bancnota de 20 de lei

sergiu-stet

  Ecaterina Teodoroiu. Foto: wikipedia.

Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei, începând cu data de 1 decembrie 2021. Noua bancnotă va fi prezentată publicului într-o conferință de presă vineri, 26 noiembrie 2021, ora 12, susținută de guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu.
 
RADOR scrie că este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu.
 
Bancnota cu valoarea nominală de 20 lei este imprimată pe polimer, cu dimensiuni de 136 x 77 mm și culoare predominant verde oliv.
 
În scopul protejării împotriva falsificării, bancnota include o serie de elemente de siguranţă  - unele destinate publicului, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar. 
 
Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului.
 
 

Etichete Ecaterina TeodoroiubancnotăBNRun pol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live