Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

17 Aprilie 2020
Vizualizari: 727
Comentează add

În Vinerea Mare, orașul vechi al Ierusalimului a fost extrem de liniștit, fără pelerini și fără procesiunile tradiționale

Vinerea Mare; orașul vechi al Ierusalimului, fără pelerini și procesiuni

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ierusalim. Foto: wikipedia.org.

 În Vinerea Mare, orașul vechi al Ierusalimului a fost extrem de liniștit, fără pelerini și procesiunile tradiționale, doar câțiva preoți ai Bisericii Ortodoxe au intrat în biserica Sfântului Mormânt.

Creștinii ortodocși își amintesc în Vinerea Mare de moartea lui Iisus și așezarea lui în mormântul din vechiul oraș al Ierusalimului.

Anul acesta nu sunt grupuri de pelerini.

Străduțele întortocheate ale vechiului oraș, în Vinerea Mare, au fost extrem de liniștite. Autoritățile Bisericii Ortodoxe grecești au anulat tradiționala procesiune de-a lungul Viei Dolorosa.

Dimineață, câțiva preoți ortodocși au ajuns la Biserica Sfântului Mormânt, venerat ca loc al înmormântării și învierii lui Iisus, au intrat în biserică și la scurt timp după aceea s-a auzit sunetul rugăciunilor din interior.

Biserica Sfântului Mormânt și-a închis porțile pentru public din luna martie, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Un număr restrâns de clerici catolici au fost la slujbe la Biserica Sfântului Mormânt pentru evenimentele din Săptămâna sfântă.


Etichete ierusalimisraelvinerea m aresfantul mormant(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live