Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Octombrie 2016
Vizualizari: 630
Comentează add

Premierul ungar a recunoscut că nu a reuşit să obţină eliminarea definitivă de pe agenda Uniunii a planurilor referitoare la acest mecanism

Viktor Orban: Subiectul cotelor de migranţi blocat în Consiliul European

radiojurnal

Premierul ungar Viktor Orban a declarat astăzi că la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles s-a ajuns la un blocaj în disputa europeană privind cotele obligatorii de migranţi.

El a recunoscut că nu a reuşit să obţină eliminarea definitivă de pe agenda Uniunii a planurilor referitoare la un astfel de mecanism, transmite corespondentul RRA la Budapesta Emil Groza.

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat astăzi la finalul reuniunii de la Bruxelles că s-a reuşit împiedicarea aprobării unui sistem de cote obligatorii de relocare a refugiaţilor nefiind luată o decizie în contradicţie cu interesele Ungariei şi cu rezultatul referendmului din 2 octombrie.

Viktor Orban a declarat presei ungare că ar fi dorit ca subiectul cotelor de relocare să fie scos definitiv de pe agenda europeană pentru că nu va fi niciodată un consens în această privinţă la nivelul statelor membre.

El a precizat că nu a reuşit însă să obţină acest lucru în condiţiile în care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a arătat în mod clar că nu va fi retrasă propunerea referitoare la sistemul de cote şi astfel s-a ajuns la o situaţie de impas.

Viktor Orban a mai spus că s-a decis să se ceară premierului slovac, Robert Fico, a cărui ţară deţine în prezent Preşedinţia rotativă a UE, să elaboreze o propunere pentru ieşirea din această situaţie care să fie prezentată la următorul summit european din luna decembrie.


Etichete Viktor OrbanConsiliul Europeancote de migranţiJean-Claude Juncker

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live