Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

2 Decembrie 2016
Vizualizari: 708
Comentează add

Premierul Ungariei spune că, politicienii care ignoră nemulţumirea cetăţenilor faţă de migranţi, vor fi înlăturaţi de la putere

Viktor Orban se opune politicii UE privind emigranţii

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

 

Premierul ungar Viktor Orbán este hotărât să se opună reglementărilor Uniunii Europene de redistribuire a refugiaţilor. El a spus că se bazează pe recenta hotărâre a Curţii Constituţionale a Ungariei privind protejarea identităţii naţionale.

Orbán a prezis că politicienii care ignoră nemulţumirea cetăţenilor faţă de migranţi vor fi înlăturaţi de la putere şi a dat exemplul Statelor Unite, cu referire la victoria lui Donald Trump.

Corespondentul Radio România, Emil Groza, relatează din Budapesta că premierul ungar Viktor Orbán a declarat astăzi într-o emisiune a postului public de radio Kossuth că guvernele care nu înţeleg că oamenii nu doresc imigraţie şi nu vor să vadă printre ei străini vor eşua cu timpul.

Premierul ungar a precizat că acest lucru se întâmplă pas cu pas în Europa şi s-a întâmplat şi în Statele Unite ale Americii. Viktor Orbán a afirmat că este vorba doar despre o chestiune de timp şi trebuie aşteptat până când democraţia va fi restabilită în Europa, în condiţiile în care în prezent nu este echilibru democratic, deoarece popoarele au alte opinii în legătură cu lucruri pe care liderii acestora vor să le impună.

În ceea ce priveşte cotele de relocare a refugiaţilor, Viktor Orbán a spus că, potrivit unei recente hotărâri a Curţii Constituţionale, Guvernul de la Budapesta are dreptul şi obligaţia de a susţine identitatea constituţională şi interesele fundamentale ale ţării şi, astfel, nu poate fi de acord cu luarea unei decizii la Bruxelles care să aducă atingere suveranităţii Ungariei.


Etichete Viktor OrbanemigranţiUEUngaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live