Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

3 Octombrie 2016
Vizualizari: 1016
Comentează add

98% dintre cei prezenţi la urne (45%) au votat împotriva cotelor de imigranţi impuse de la Bruxelles şi pentru dreptul Budapestei de a decide singură în această chestiune

Viktor Orban: Referendumul a fost un succes

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Premierul ungar, Viktor Orbán, a catalogat, astăzi, drept un succes rezultatul referendumului de ieri pe tema cotelor de redistribuire a refugiaţilor, chiar dacă acţiunea de consultare a populaţiei nu a fost validată din cauza prezenţei reduse la urne de sub 50% cât era necesar. 

În schimb, partidul de extremă dreapta Jobbik cere demisia premierului Viktor Orbán.

Viktor Orbán a declarat, astăzi, în parlament, că referendumul de ieri a clarificat poziţia cetăţenilor, 98% dintre cei care s-au prezentat la urne arătând că dreptul de a lua decizii în chestiunea imigranţilor aparţine Budapestei şi trebuie luptat pentru acest drept, transmite corespondentul în Budapesta al RRA Emil Groza.

Viktor Orbán a afirmat că referendumul şi-a atins scopul, pentru că, de astăzi, va fi reprezentată la Bruxelles voinţa a aproape 3,3 milioane de cetăţeni ungari, ceea ce înseamnă circa 45% dintre alegători care s-au prezentat la vot.

El a spus că "ieri (duminică), ungurii au scris istorie. Dacă este adevărat că istoria este scrisă de învingători, atunci, ieri, prin victoria covârşitoare a răspunsurilor cu "Nu", a câştigat Ungaria. Am scris istorie şi pentru că doar în Ungaria au fost consultaţi alegătorii, pentru prima dată, în legătură cu o întrebare de care poate depinde şi existenţa Uniunii Europene".

Premierul ungar a mai spus că trebuie acordată importanţă din punct de vedere juridic voinţei exprimate de cei prezenţi la urne şi, de aceea, va iniţia modificarea Constituţiei, în spiritul rezultatului referendumului.


Etichete Viktor Orbanreferendumcotele de imigranţiUngariaBruxelles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live