Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

6 Octombrie 2017
Vizualizari: 950
Comentează add

Premierul Ungariei îi acuză pe oficialii de la Bruxelles că penalizează Ungaria în urma unei comenzi politice

Viktor Orban: Procedura de infringement a Comisiei Europene e ridicolă

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

 

Premierul Viktor Orban a respins din nou decizia Comisiei Europene de a penaliza Ungaria pentru restricţiile impuse organizaţiilor neguvernamentale, finanţate din străinătate.

O nouă lege impune ONG-urilor să-şi declare originea fondurilor, spre nemulţumirea societăţii civile, care o consideră o tentativă de stigmatizare a vocilor critice. Comisia a dat Ungariei un termen de 30 de zile pentru a schimba prevederile controversate.

Corespondentul RRA la Budapesta, Emil Groza, transmite că premierul ungar Viktor Orbán a declarat astăzi într-o emisiune a postului  public de radio Kossuth că procedura de infringement lansată de Comisia Europeană împotriva Ungariei din cauza legii privind ONG-urile finanţate din străinătate este ridicolă şi reprezintă o chestiune politică.

Viktor Orbán a afirmat că documentul prezentat în acest sens de oficialii de la Bruxelles a fost pregătit în urma unei comenzi politice, iar un jurist inteligent nu îl poate lua în serios.

Precizările premierului ungar au fost făcute după ce Comisia Europeană a anuţat zilele trecute trecerea în cea de-a doua etapă a procedurii de infringement lansate în iulie împotriva Ungariei, din cauza legii privind ONG-urile finanţate din străinătate şi a trimis un aviz motivat acestei ţări, autorităţile ungare având la dispoziţie o lună să modifice reglementările pentru a fi în armonie cu legislaţia europeană.


Etichete Viktor Orbanprocedură de infringementUEComisia Europeanălegea ONG-urilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live