Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Luni, 26 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

12 Decembrie 2016
Vizualizari: 990
Comentează add

Sindicaliştii susţin că actualul executiv crede că viitorul guvern ar putea să fie instalat până la sfârşitul lunii şi acesta trebuie să stabilească noua valoare a salariului minim

Viitorul guvern ”trebuie să stabilească noua valoare a salariului minim”

andrei-serban

  

Reprezentanţii guvernului, ai sindicatelor şi ai patronatelor nu au reuşit să stabilească valoarea salariului minim pe economie de anul viitor nici la întâlnirea pe care au avut-o, astazi, la Palatul Victoria.

Sindicaliştii susţin că actualul executiv crede că viitorul guvern ar putea să fie instalat până la sfârşitul lunii şi acesta trebuie să stabilească noua valoare a salariului minim.

Liderul BNS, Dumitru Costin, a amintit că PSD s-a angajat, în programul electoral, ca la anul salariul minim să fie de 1450 de lei şi doreşte ca această promisiune să fie respectată.  

Dumitru Costin: ”Domnul Dragnea a fost mai mult decât precis în exprimare, avem înscrisuri, avem documentele - salariul minim, de la 1 ianuarie, 1450.

”Este în regulă aşa. Aşteptăm ori noul guvern, ori o decizie a acestuia, la 1.450, de la 1 ianuarie.

”Nu de altceva, dar am văzut şi calculele şi analize de impact pe buget, venituri. Unele încep cu valoarea salariului minim. Totul este minunat”.

Sindicaliştii au mai susţinut că actualul guvern s-a angajat ca, în cazul în care nu se va constitui un nou executiv până la sfârşitul anului, în ultima zi de lucru din luna decembrie să adopte o hotărâre prin care să îngheţe valoarea slariului minim până la jumătatea lunii viitoare. Acesta este acum de 1.250 de lei.
 


Etichete salariul minim pe economieguvernsindicatePSD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live