Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

4 Noiembrie 2015
Vizualizari: 982
Comentează add

Premierul Victor Ponta a demisionat, astăzi, din fruntea guvernului, în urma protestelor care au avut loc aseară, după tragedia de la clubul Colectiv.

Viitorul guvern "să fie mai bun decât cel din ultimii patru ani"

alin-serbanescu

Premierul Victor Ponta a demisionat, astăzi, din fruntea guvernului, în urma protestelor care au avut loc aseară, după tragedia de la clubul Colectiv.

El a explicat că ar fi fost o greşeală să ignore nemulţumirea oamenilor şi şi-a exprimat speranţa că prin depunerea mandatului său se va reveni la raţiune şi normalitate.

În această după-amiază, Victor Ponta a condus ultima şedinţă a cabinetului său.

Unicul punct de pe ordinea de zi a fost adoptarea ordonanţei de urgenţă privind creşterile salariale pentru angajaţii din educaţie, care vor fi de 15% de la 1 decembrie.

Premierul demisionar Victor Ponta îşi doreşte ca viitorul guvern să fie mai performant decât executivul pe care la condus timp de patru ani.

El a afirmat, în ultima şedinţă de guvern susţinută la Palatul Victoria, că următorul executiv are la dispoziţie toate resursele şi stabilitatea economică necesară pentru obţinerea unor performanţe mai bune.

"Îmi doresc ca viitorul guvern să fie şi mai bun decât cel din ultimii patru ani. Are vistieria plină, are plătite salarii, pensii, tot ceea ce trebuie de făcut, nu cum am primit noi atunci când am preluat guvernarea. Însă dacă avem perioadă lungă de instabilitate se strică absolut tot şi de aceea îmi doresc ca toate forţele politice să găsească rapid o soluţie stabilă până la alegerile din decembrie 2016", a spus Victor Ponta.

În opinia lui Victor Ponta, toţi miniştrii din cabinetul său ar trebui să facă parte din guvernul interimar deoarece au dovedit că sunt capabili să obţină performanţe în domeniile pe care le coordonează.

În şedinţa de guvern din această după amiază, ultima a cabinetului condus de Victor Ponta, a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care salariile cadrelor didactice vor fi majorate la acelaşi nivel cu salariile angajaţilor din sistemul sanitar.

După ce şi-a anunţat demisia, Victor Ponta a precizat că îl propune ca premier interimar pe ministrul apărării, Mircea Duşa.
 


Etichete premierul Victor Pontademisieprotesteincendiu în clubColectivresponsabilitateultima şedinţă de guverninterimat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live