Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

Joi, 25 Noiembrie 2021
Vizualizari: 77
Comentează add

Viitorul guvern al Germaniei, în era post Merkel.

Viitorul guvern al Germaniei, în era post Merkel

florin-lepadatu

   Foto: Arhivă. 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Germania iese oficial din era Merkel, după ce social-democrații, verzi și liberalii au ajuns ieri la un acord de coaliție.

Cu puțin înainte ca acesta să fie anunțat, Angela Merkel, care a fost cancelar timp de 16 ani, și-a luat la revedere de la membrii cabinetului iîntr-o ședință la care cel care îi va fi succesor, social-democratul Olaf Scholz i-a făcut cadou un arbust pentru a-l planta în grădină.

Corespondentul RRA Vlad Drăghicescu ne spune ce măsuri și-a asumat viitorul cancelar prin acordul de guvernare: ”Acordul de guvernare, de 177 de pagini, include, între altele, o creștere a salariului minim la 12 euro, o reformă a sistemului de împrumuturi pentru studenți și construirea a 400.000 de locuințe noi, dar și legalizarea canabisului, efectele legii în sensul acesta urmând a fi analizate după patru ani. Noua coaliţie semafor, numită astfel după culorile partidelor care o alcătuiesc, dorește, de asemenea, ca Germania să fie neutră din punct de vedere climatic până în 2045. Producția de energie electrică pe bază de cărbune dăunătoare mediului va fi eliminată treptat până în 2030, promit partenerii de guvernare. Partidul Social Democrat, Partidul Liberal Democrat și Partidul Verzilor intenționează să introducă o alocație de bază pentru copii și să reducă vârsta de vot la 16 ani. Acest din urmă pas este mai degrabă în avantajul liberalilor și al ecologiştilor, care în alegerile din septembrie au obținut majoritatea sufragiilor exprimate de tinerii care au votat pentru prima oară. Deși tabloul de personal nu este încă finalizat, se cunosc deja numele de miniștri. Astfel, pe lângă Olaf Scholz în funcția de cancelar, Annalena Baerbock, co-președintele ecologiștilor, va fi mnistrul de externe, în timp ce liderul liberal Christian Lindner va preluat finanțele.”


Etichete germania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live