Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

9 Mai 2019
Vizualizari: 809
Comentează add

Migrația, terorismul și comunicarea cu cetățenii sunt de altfel principalele vulnerabilități ale Uniunii Europene, este concluzia dezbaterii "Viitorul Europei", organizată la Sibiu

Viitorul Europei, dezbătut la Sibiu

andreea-marin

Foto: presidency.ro.

Migrația, terorismul și comunicarea cu cetățenii sunt de altfel principalele vulnerabilități ale Uniunii Europene, este concluzia dezbaterii "Viitorul Europei", organizată la Sibiu în marja summitului european.

Brexitul atrage după sine incertitudini în rândul cetăţenilor, la fel ca lipsa locurilor de muncă în spațiul comunitar, cred experții invitați la dezbaterea pe tema "Viitorul Europei" organizată sub patronajul Președinției României, în marja summitului Uniunii Europene de la Sibiu.

Pe de altă parte, s-a spus că lipsa fericirii europenilor în general generează neîncredere față de structurile europene, de aceea este important, spune Pia Ahrenkilde Hansen, fost responsabil cu comunicarea la Comisia Europeană "să comunicăm corect cu cetățenii înainte de toate".

Pia Ahrenkilde Hansen: Înainte de toate trebuie să comunicăm sincer cu oamenii despre rezultate, despre ce schimbări produc acțiunile UE în viețile lor și cum se traduc ele la locurile lor de muncă și este nevoie să le arătăm oamenilor că Europa în această formulă își are rostul ei și aduce plusvaloare.

În caz contrar, problemele cu care se confruntă spațiul comunitar riscă să se adâncească, așa cum s-a întâmplat cu cea a migrației pe care Luca Javier, președintele Comitetului European Economic și Social, o vedea rezolvabilă la început; acum însă ea a condus la apariția unei piețe în interiorul căreia moneda de schimb a devenit omul.

Luca Javier: Migraţia ca și Brexitul este un exemplu de ce nu ar trebui să se întâmple. Am transformat o problemă care la început putea fi gestionată ușor într-o criză foarte serioasă, care poate risca democrația europeană; s-a creat chiar o piață de carne vie din cauza acestei migrații, mult mai periculoasă decât cea de droguri și cea de arme.

Peste 200 dintre cei mai buni cunoscători în domeniul european dezbat zilele acestea la Sibiu principalele şase teme strategice legate de viitorul Uniunii Europene.


Etichete summit uepresedintia romaniei la consiliul uesibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live