Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Octombrie 2019
Vizualizari: 586
Comentează add

Viitorul comisar european trebuie să fie o persoană integră şi competentă, declară la Bruxelles preşedintele Klaus Iohannis.

Viitorul comisar european "trebuie să fie o persoană integră şi competentă"

radiojurnal

Preşedintele României, Klaus Iohannis.Foto: Arhivă/ Administratia prezidentiala

Viitorul comisar european trebuie să fie o persoană integră şi competentă, declară la Bruxelles preşedintele Klaus Iohannis, înaintea celei de-a doua zile de convorbiri în Consiliului European.

Şeful statului a avut ieri o întâlnire cu preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care şi-a exprimat dorinţa ca România să nominalizeze o femeie pentru portofoliul transporturilor. Klaus Iohannis a mai precizat că amânarea instalării viitoarei comisii nu este din cauza României, dar ar fi o eroare gravă ca ţara noastră să blocheze numirea noului executiv comunitar.

Klaus Iohannis: Este clar că avem nevoie de o persoană integră, o persoană care are cunoștințele necesare pentru a umple poziția de comisar european, o persoană care sigur ar reprezenta într-un fel și România în Comisie, într-un sens pozitiv, adică noi avem oameni competenți, avem profesioniști, haideți să-i selectăm și să-i trimitem la Bruxelles. Doamna președinte ales von der Leyen își dorește foarte mult ca România să desemneze o doamnă pentru poziția de comisar pe transporturi. Nu am discutat despre un deadline, dar rugămintea a fost să încercăm să accelerăm procedura.

Preşedintele Iohannis a mai precizat că va demara discuţii pentru a găsi o soluţie în privinţa desemnării unui nou comisar şi că un guvern interimar nu-l va nominaliza.

 


Etichete comisar europeanKlaus IohannisUrsula von der Leyen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live