Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Ianuarie 2020
Vizualizari: 394
Comentează add

Habitatul speciei de gândac cunoscut sub denumirea de "croitorul cenuşiu" nu este afectat de viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti.

Viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti

florin-lepadatu

 

Habitatul speciei de gândac cunoscut sub denumirea de "croitorul cenuşiu" nu este afectat de viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti - spune directorul general al ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu.

El a explicat că proiectul are deja toate acordurile necesare, traseul autostrăzii nu atinge parcul Cozia, iar în România această specie de insectă nu este pe cale de dispariţie.

Gheorghe Mihăilescu: "Ideea că gândacul cenuşiu al stejarului ar fi pe cale de dispariţie în această zonă este o idee incorectă.

În această zonă avem stejar în afara ariei protejate, care este Parcul Naţional Cozia, pe Valea Băiaşului, pe partea dreaptă a râului Valea Băiaşului.

Nu se opreşte conectivitatea, însemnând posibilitatea ca el să migreze.

În literatura de specialitate este descris ca dăunător, produce pagube şi slăbeşte vegetaţia forestieră şi o expune la uscare, dar este suficient de mult încât putem să spunem că nu prezintă un pericol din niciun considerent."

Conducerea ROMSILVA va transmite, luni, Companiei Naţionale de Drumuri toate documentele necesare pentru întocmirea studiului de impact pe mediu, solicitat de Comisia Europeană.

Amintim că Bruxelles-ul a aprobat deja cererea de finanţare pentru acest proiect, dar a suspendat procedura de alocare a banilor şi aşteaptă clarificări.

Cei peste 100 de kilometri ai autostrăzii vor traversa 11 situri Natura 2000, adică arii în care fauna şi flora sunt strict protejate, iar forurile comunitare consideră că nu au fost luate suficiente măsuri de conservare, relatează Rador.


Etichete autostradă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live