Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

16 Octombrie 2009
Vizualizari: 2788
Comentează add

Dintre toate ţările din UE, Bulgaria are cel mai mare număr de copii cu handicap care sunt abandonaţi în internate (video).

Vieţi noi pentru copiii abandonaţi din Bulgaria

ioana-dogaru

Foto: Mediafax

Kate Blewett, regizoarea filmului "Copiii abandonaţi ai Bulgariei", s-a întors în Bulgaria pentru a evalua situaţia, la un an după ce e produs un film impresionant despre copiii cu handicap din ţara vecină.

Filmul "Copiii abandonaţi ai Bulgariei" a fost un strigăt de ajutor ce a avut un ecou internaţional nesperat.

Regizoarea Kate Blewett este câştigătoare a numeroase premii pentru filmele sale documentare.

Filmul este despre situaţia copiilor cu handicap abandonaţi de părinţi.

Regizoarea s-a documentat pentru filmul său la institutul Mogilini.

Ea a declarat că a avut o falsă imagine a institutului la prima vedere, deoarece clădirea era bine îngrijită, văruită şi curată.

Timp de nouă luni, cât a petrecut acolo, Kate a descoperit că sub aparenţe se ascunde tragicul adevăr: copii sunt maltrataţi, ignoraţi şi abandonaţi de personalul de la Mogilini.

În timpul realizării documentarului, unul dintre copii a fost bătut de un membru al personalului din institut. Blewett a surprins imaginile cu camera de filmat şi le-a prezentat directorului de la Mogilini. Acesta l-a concediat pe agresor, iar copilul a fost mutat la un adăpost sigur, departe de institut.

Filmul a avut un impact neaşteptat, alertând oameni de pretutindeni, care au trimis scrisori, au semnat petiţii şi au trimis chiar şi bani pentru copiii abanadonaţi din Bulgaria.

Guvernul bulgar a alertat UNICEF, şi împreună, au încercat să găsească familii pentru toţi copiii din Mogilini, urmând să închidă institutul odată ce fiecare copil îşi va găsi un cămin.

Video: Fragment din documentarul realizat de Kate Blewett.


Etichete documentar,bulgaria,copiii,abandon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live