Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Octombrie 2017
Vizualizari: 1656
Comentează add

A fost sărbătorită Ziua Armatei României, în toată ţara, dar şi în teatrele de operaţii în care sunt dislocaţi militari români au fost organizate ceremonii dedicate acestei zile.

VIDEO/LIVE UPDATES: Evenimente şi ceremonii de Ziua Armatei Române VIDEO/LIVE UPDATES: Evenimente şi ceremonii de Ziua Armatei Române - Conține video

radiojurnal

Foto: MApN

UPDATE: A fost sărbătorită, astăzi, Ziua Armatei României, în toată ţara, dar şi în teatrele de operaţii în care sunt dislocaţi militari români au fost organizate ceremonii dedicate acestei zile.

Una dintre principalele manifestări a fost cea de la Monumentul Ostaşului Român din Carei, unde au asistat la o ceremonie militară şi religioasă preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose şi ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor. De asemenea, în Parcul Carol din Capitală a avut loc un alt moment dedicat acestei sărbători.
 

UPDATE Ora 13.00 - Radio România Actualități

O ceremonie militară s-a încheiat la Carei, la care au participat preşedintele Camerei Depuţilor - Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose şi ministrul apărării.

Pentru detalii suntem acum, în direct, cu corespondentul nostru, Adrian Marchiş. Bună ziua:  

Reporter: Bună ziua! Aici la Carei, ultimul teritoriu din nord-vestul ţării, ultimul teritoriu eliberat de Armata Română, la 25 octombrie 1944, manifestările şi ceremoniile militare şi religioase organizate cu ocazia Zilei Armatei s-au încheiat în urmă cu aproximativ 30 de minute.

La Ansamblul Monumental "Glorie Ostaşului Român", lucrare de referinţă a sculptorului Vida Gheza (Géza) a avut loc un parastas de pomenire a eroilor patriei şi s-au depus coroane şi jerbe de flori.

Despre semnificaţia Zilei Armatei Române a vorbit preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război "Avram Iancu" din Cluj, general de armată Constantin Mancaş. Aici, la Carei, a ajuns ştafeta Asociaţiei Veteranilor Invictus, care a plecat cu câteva zile în urmă pe trei trasee tricolore din Craiova, Bucureşti, Iaşi, însumând 2400 km. Voluntarii Invictus au predat drapelul tricolor preşedintelui Asociaţiei Veteranilor "Avram Iancu".

S-a organizat şi o expoziţie cu standul de tehnică, echipamente, armament şi aparatură militară. Festivităţile de la Carei, organizate cu ocazia Zilei Armatei s-au încheiat cu defilarea şi prezentarea drapelului de luptă a militarilor din Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne.

La evenimentele de aici au participat, între alţii, primul ministru Mihai Tudose, ministrul apărării naţionale Mihai Fifor, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, autorităţi judeţene şi locale, elevi şi numeroşi localnici. La mulţi ani, Armatei Române!

UPDATE Ora 11.00 - Radio România Actualități

În Parcul Carol din Bucureşti au loc astăzi mai multe evenimente prilejuite de Ziua Armatei Române.

Daniela Mănuţă este în direct cu detalii, bună dimineaţa Daniela. 

Reporter: Bună dimineaţa. Militarii din toate categoriile de forţe ale armatei vor prezenta elemente de tehnică şi echipament din dotare celor care vor veni în parc, unde vor fi organizate şi ateliere de tir cu arcul şi de instrucţie pentru promovarea carierei militare.

De asemenea, cei care vor veni aici în Parcul Carol vor putea asista la spectacole folclorice şi ale muzicilor de fanfară, de asemenea sunt pregătite şi multe alte evenimente şi suprize pentru vizitatorii care vor veni în Parcul Carol pentru a asista la evenimentele dedicate aniversări Zilei Armatei Române.

Accesul este liber, iar evenimentul se va încheia la ora 18:00.

UPDATE Ora 10.00 - Radio România Actualități

Colegul nostru Cătălin Purcaru este la Monumentul Eroilor de la Universtatea Naţională de Apărare Carol I şi are detalii despre evenimentele programate astăzi. Bună dimineaţa, Cătălin.   eporter: Bună dimineaţa. Ceremonia militară de la Monumentul Eroilor Patriei, amplasat în faţa Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, a început cu puţin timp în urmă prin intonarea imnului de stat al României. Acum se desfăşoară o ceremonie religioasă. Vor fi depuse coroane de flori din partea instituţiilor statului, în cadrul acestui eveniment la care participă reprezentanţi ai MAPN, veterani de război şi ataşaţi militari. Este prezent şi vicepreşedintele Senatului, social-democratul Niculae Bădălău.

Numeroase evenimente şi ceremonii sunt programate astăzi de Ziua Armatei Române în toate garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţii dar şi în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării. 

În capitală şi în ţară au loc expoziţii de tehnică militară, ceremonii la Monumentele Eroilor, concerte de famfară.

În şcolile militare au fost organizate cu această ocazie şi ceremonii de depunere a jurământului.

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a fost prezent la manifestarea militară de depunere de coroane de flori de la Monumentul Eroilor de la Păuliş, în judeţul Arad.

Mihai Fifor va participa, alături de premierul Mihai Tudose şi preşedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si la evenimentele organizate la Carei.

Şi preşedintele Klaus Iohannis va participa astăzi la manifestările care vor avea loc în Parcul Carol din capitală.

De la ora 11:00, militari din toate categoriile de forţe ale Armatei vor prezenta aici elemente de tehnică şi echipament din dotare, vor fi organizate ateliere de instrucţie, demonstraţii de mânuire a armamentului, spectacole folclorice şi ale muzicilor de famfară.

Accesul publicului este liber.  

AUDIO: Cum se adaptează Armata României la schimbările mediului de securitate din proximitatea ţării noastre am aflat din interviul acordat lui Radu Dobriţoiu de şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, la "Apel Matinal" la RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI.
 


Etichete Ziua Armatei RomâneMApNMihai FiforMihai TudoseLiviu DragneaKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live