Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

24 Octombrie 2018
Vizualizari: 442
Comentează add

Ministrul Mihai Fifor și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au intrat în legătură cu militarilor români din teatrele de operaţii.

Videoconferință cu militarii din teatrele de operaţii şi misiuni externe

radu-dobritoiu

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, s-au adresat miercuri, 24 octombrie, într-o videoconferinţă, militarilor români din teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo și Bosnia și Herţegovina, precum şi militarilor aflați în Polonia, cu ocazia Zilei Armatei României.

Militarii români au prezentat analiza situației de securitate din zonele de responsabilitate, stadiul de îndeplinire a misiunilor și au raportat că starea de sănătate și nivelul moralului personalului sunt foarte bune, precizează comunicatul de rpesă primit de la MApN.

„Ziua Armatei României reprezintă un reper important, nu doar în calendarul tradiţiilor militare, ci pentru întreaga noastră naţiune, o zi în care cinstim trecutul glorios al armatei noastre, în care preţuim prezentul şi ne gândim cu speranţe la viitor. Ţara datorează, în egală măsură, respect şi gratitudine şi militarilor aflați în activitate.

Locul României în Alianţa Nord-Atlantică şi accederea în familia Uniunii Europene au fost asigurate şi prin contribuţia militarilor noştri, care, luptând cu arma în mână, alături de aliaţi, au demonstrat, în misiunile executate în teatrele de operaţii, seriozitatea şi consecvenţa României în a-și îndeplini angajamentele şi obligaţiile asumate.

Vă asigur, dragi camarazi, de întreaga noastră preţuire şi vă aşteptăm sănătoşi acasă, cu misiunile îndeplinite, aşa cum ne-aţi obişnuit, la standarde impecabile. Vă mulţumesc, dragi colegi, pentru seriozitatea cu care vă îndepliniţi misiunile!”, a transmis ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, militarilor aflaţi misiuni, în afara graniţelor ţării, mulţumindu-le totodată, pentru modul în care își fac datoria faţă de ţară, departe de familii, asigurându-i de tot sprijinul din partea ministerului.

 * * *
 
În anul 2018, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 650 de militari, alţi aproximativ 250 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.


Etichete Videoconferinta MAPNVTC Afganistan25 octombrieZiua Armatei Romaniei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live