Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

5 Decembrie 2021
Vizualizari: 240
Comentează add

Președinții Joe Biden și Vladimir Putin vor avea marți o videoconferință în contextul amplificării tensiunilor la granițele Ucrainei.

Videoconferință Biden - Putin

catalin-gombos

Foto arhivă

Realizator: Ciprian Sasu - Președinții american și rus, Joe Biden și Vladimir Putin, vor avea marți o videoconferință în contextul amplificării tensiunilor la granițele Ucrainei, unde Rusia a mobilizat zeci de mii de militari. Există temeri că Moscova ar pregăti un atac la scară largă, care ar putea fi lansat la începutul anului viitor.

Reporter: Cătălin Gomboș - Joe Biden va vorbi despre preocupările americane cu privire la activitățile militare ale Rusiei la granița cu Ucraina și va reintera sprijinul Washingtonului pentru suveranitatea și integritatea teritorială a acestei țări, a transmis purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Anterior, Joe Biden afirmase că pregătește o serie de măsuri menite să descurajeze o invazie rusă, iar secretarul apărării, Lloyd Austin, declarase că Statele Unite sunt decise ca Ucraina să aibă tot ceea ce este necesar pentru a-și apăra teritoriul, transmite Reuters.

La granițele Ucrainei ar fi fost masați până acum între 95 și 100 de mii de militari ruși, potrivit estimărilor făcute de Kiev și de servicii de informații occidentale. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că ar Rusia intenționa să lanseze o ofensivă amplă la sfârșitul lunii ianuarie. Și Washington Post a scris că serviciile americane de informații estimează că până la sfârșitul lui ianuarie forțele rusești ar atinge un total de 175.000 de militari și că acestea ar putea lansa un atac mai multe fronturi.


Etichete (ii)videoconferintabidenputin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live